Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AA ve TİKA iş birliğinde "Çevrim içi Temel Diplomasi Muhabirliği Eğitim Programı" başladı

Üç gün sürecek programa, KKTC ve Bosna Hersek'ten 29 gazeteci katılacak

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansı (AA) ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), TİKA'nın Muhabir Eğitim Programı (MEP) kapsamında düzenlenen "Çevrim İçi Diplomasi Muhabirliği Eğitimi" başladı.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Bosna Hersekli medya temsilcilerine yönelik düzenlenen eğitim programının açılışında konuşan AA Haber Akademisi Müdürü Alptekin Cihangir İşbilir, TİKA iş birliğinde düzenlenen medya eğitim programlarının dost ve kardeş ülkelerdeki yerel medya kapasitesini güçlendirmedeki önemine değindi.


"Bu başlattığımız diplomasi muhabirliği eğitiminde klasik haber tekniklerinin yanı sıra temel medya eğitimlerini de vereceğiz." diyen İşbilir, yenilikleri çok yakından takip eden AA'nın Haber Akademisi aracılığıyla bu tecrübe ve habercilik vizyonunu dünyadaki medya temsilcileriyle paylaşmaya devam edeceğini kaydetti.


- "Yeteneklerini geliştirmelerine imkan tanıyacağına inanıyorum"


TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Uğur Tanyeli de 2020'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını süreciyle birlikte medya eğitimlerini çevrim içi olarak yapmaya başladıklarını anlatarak, bu kapsamda düzenlenen eğitimlerde 300'ü aşkın medya temsilcisinin eğitim aldığını bildirdi.


Eğitim programlarının ülkeler ve bölgeler arası ilişkilere de katkı sağlayacağına işaret eden Tanyeli, "Eğitimlerin, muhabir arkadaşlarımızın başarılı bir medya mensubunun edinmesi gereken becerileri, donanımları ve bilgiyi edinmelerine, var olan yeteneklerini daha da geliştirmelerine imkan tanıyacağına inanıyorum." diye konuştu.


KKTC ve Bosna Hersek'ten 29 gazetecinin katılacağı ve 3 gün sürecek eğitim programında, "Diplomasi Muhabirliği", "Kriz Bölgeleri ve Çatışma Analizi", "Uluslararası Haberlerde Gündem ve Kaynak", "Temel ve İleri Röportaj Teknikleri" gibi eğitimlerin yanı sıra "Uluslararası Habercilikte Orta Doğu" ve "Uluslararası Habercilikte Avrupa" başlıklarında eğitimler verilecek.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English