Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

9. Malatya Anadolu Kitap Fuarı törenle açıldı

Isparta Valiliğine atanan Malatya Valisi Aydın Baruş: "Malatya'yı ne kadar çok sevdiğimi gözyaşlarımdan lütfen anlayınız. Her kamu görevi bir nöbettir, biz de bu nöbet esnasında elimizden geleni yapmaya gayret gösterdik"

Anadolu Ajansı haberine göre;

MALATYA (AA) - Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 9. Malatya Anadolu Kitap Fuarı, 300'ü aşkın yazar ve 320 yayınevinin katılımıyla açıldı.


Büyükşehir Belediyesince yapılan Fuar Merkezi'nde merhum şair, yazar ve fikir adamı Sezai Karakoç anısına düzenlenen fuarın açılışı, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu'nun "Sanatın Yeni Dünyadaki İşlevi ve Yeni Söylenecek Bir Söz İçinde Şiir ve Sanatın Yeri" konulu konferansıyla başladı.


Vali Aydın Baruş, konferansın ardından yaptığı konuşmaya, Sezai Karakoç'un "Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine" şiirinin mısralarını okuyarak başlayıp, fuarın Karakoç anısına Malatya'nın bir kadirşinaslığı olarak düzenlendiğini söyledi.


Baruş, "Bu fuar, kitapseverlere bir bayram, gençlerimiz ve çocuklarımıza kitapla tanışma imkanı sağlayan bir fırsat, kitap okuma alışkanlığını ve kitap sevgisini oluşturmak için güzel bir vesiledir." dedi.


Valiler Kararnamesi ile Isparta Valiliğine atandığını anımsatan Baruş, gözyaşları içerisinde, "Malatya'yı ne kadar çok sevdiğimi gözyaşlarımdan lütfen anlayınız. Her kamu görevi bir nöbettir, biz de bu nöbet esnasında elimizden geleni yapmaya gayret gösterdik. Tabii ki bu kadim şehirde, bu güzel insanlara hizmet etme fırsatını bana veren Sayın Cumhurbaşkanımıza çok çok teşekkür ediyorum, yine ülkemizin güzel bir köşesinde yeni bir göreve beni layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha minnetlerimi ifade etmek istiyorum." diye konuştu.


- Fuar, 22 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek


Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da 2012'den bu yana düzenlenen kitap fuarının önemine işaret ederek, "Kitapların hepsini okuyun, öyle bir seviyeye gelin ki bütün kitapları egemenliğinizin altına alın, o kitapları zihninizde yoğurun ve size has yol haritası oluşsun. Sadece bir kitaba, o da ilahi kitabımız Kur'an-ı Kerim'e teslim olmamız lazım." dedi.


Gürkan, 300'ü aşkın yazar ve 320 yayınevinin katıldığı fuarın 22 Mayıs'a kadar ziyaret edilebileceğini, burada panel, söyleşi ve imza günlerinin yer aldığı çok sayıda etkinliğin de düzenleneceğini belirtti.


AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de Malatya'yı "okuyan, araştıran, sevgi, barış ve huzurun hakim olduğu bir şehir" şeklinde tanımlayarak, kitap fuarlarının kente çok yakıştığını ifade etti.


AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, fırsat buldukça kitap okumak değil, kitap okumak için zaman ayırmak gerektiğini, adaletli, ahlaklı ve değerli olmak için öncelikle ilme, bilme, kitaba ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.


Konuşmaların ardından fuarın açılışı katılımcılar tarafından gerçekleştirildi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English