Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

6. Uluslararası "Gastromasa Gastronomi Konferansı" İstanbul'da tanıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin: "Farklılıklar yerellikle başlar. Yerelliği uluslararası alana çevirdiğimiz anda tanıtabiliyoruz. Aslında zenginliğin olduğu yerde gastronomi konuşuluyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Dünyaca ünlü şefleri ve gastronomi meraklılarını her yıl İstanbul'da buluşturan Gastromasa Gastronomi Konferansı'nın lansman toplantısı yapıldı.


Haliç Kongre Merkezinde 7 Kasım'da gerçekleşecek Gastromasa Gastronomi Konferansı'nın bir otelde yapılan tanıtım toplantısında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin geçmişten gelen kültürel mirasını anlattı.


Gaziantep yemek kültürü ve belediyenin projeleriyle ilgili bilgi veren Şahin, bölgesel yeni nesil aşçılarla yapılması gereken önemli çalışmalar olduğunu ifade etti.


Şahin, şöyle devam etti:


"Elinizde büyük bir kültürel miras var fakat bunu ekonomiye dönüştüremiyorsunuz. Bu iş tek başına yeme-içme konusu değil. Beraberinde kimlik demektir. Farklılıklar yerellikle başlar. Yerelliği uluslararası alana çevirdiğimiz anda tanıtabiliyoruz. Aslında zenginliğin olduğu yerde gastronomi konuşuluyor. Daha da önemlisi sürdürülebilirlik. Bizim her yıl bunu yapmamız gerekiyor."


Gaziantep'in önemine işaret eden Şahin, "Antep'te güven var. Dünyanın doğduğu merkezdeyiz. Mezopotamya'nın göbeğindeyiz. 100 milyon turist geldiği zaman ne terör kalır ne de ekonomik sıkıntı. Zenginlik beraberinde sıkıntıları bitirir. Ne kadar çok insan bize gelirse kültür elçimiz oluyor. Bu bağlamda köprü görevi üstlenen Gastromasa paydaşlarına teşekkür etmek istiyorum." değerlendirmesini yaptı.


Gastromasa Gastronomi Konferansı Genel Müdürü Gökmen Sözen de bu organizasyonun, 6 yıldır olduğu gibi bu yıl da Türk mutfağının dünyaya açılan kapısı olmaya devam edeceğini söyledi. Sözen, organizasyona ABD, İspanya, İtalya, Fransa, Danimarka, Belçika, Portekiz, Rusya ve Almanya başta olmak üzere ünlü restoranların ödüllü şeflerinin yanı sıra The Best Chef Awards tarafından Yılın Şefi seçilen Dabiz Munoz'un katılacağını belirtti.


Türk Mutfağı Araştırmacısı Vedat Başaran ise "Gastromasa'ya bir iş olarak bakmıyor, Türkiye'yi tanıtan önemli bir değer olarak görüyoruz. Eskiden 10-15 şef civarında dünyada önemli şef vardı ama şimdi değişti. Butiklere döndü. Gençlerimize katma değer verecek sistemleri hayata geçiriyoruz. Yıllar önce Türk olduğumuz için giremediğimiz okulların şefleri şimdi ülkemize gelip workshop yapıyor. Bu yüzden Gökmen Bey'i tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.


Toplantıya Metro Türkiye CEO'su Sinem Türüng, Accor Türkiye Operasyonlar Başkan Yardımcısı Uğur Talayhan, Türk Hava Yolları Kurumsal İletişim Başkanı Mert Dorman ile davetliler katıldı.







Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English