Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

6. Uluslararası Avrasya Sosyal Bilimler Kongresi Muğla'da başladı

Anadolu Ajansı haberine göre;

MUĞLA (AA) - Muğla'da düzenlenen 6. Uluslararası Avrasya Sosyal Bilimler Kongresi, Bodrum ilçesindeki bir otelde başladı.


Kongrenin Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Ulusoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye başta olmak üzere 13 ayrı ülkeden katılacak bilim insanları ile üç gün sürecek yüz yüze ve çevrim içi kongre gerçekleştirileceğini söyledi.


Amaçlarının eğitim başta olmak üzere, sosyal bilimlerin farklı alanlarındaki güncel konuları değerlendirmek olduğuna işaret eden Ulusoy, işletme, edebiyat, tarih, din, hukuk ve güzel sanatlar konularında da birçok katılımın olacağı kongrenin kitap haline getirileceğini belirtti.


Ulusoy, kongrede yapılacak küçük çalıştaylarla eğitim başta olmak üzere küçük çaplı rapor hazırlamayı planladıklarını, bu raporların gerek sosyal medyadan gerekse basından kamuoyuna paylaşmayı planladıklarını dile getirdi.


Türkiye'nin bulunduğu konum itibarıyla tartışmasız öneme sahip olduğuna işaret eden Ulusoy, şöyle konuştu:


"Sosyal bilimler günlük hayatta vazgeçilmezimizdir. Çevremizde Suriye, Libya, Ukrayna gibi konular başta olmak üzere dünyanın neresinde bir olay gerçekleşse Türkiye'yi siyasi, ekonomik ve askeri açıdan ilgilendiriyor. Hem tarihi referansları almak hem de güncel konuları takip etmek böylece dünyada meydana gelen gelişmelere yön vermek Türk milletinin bir misyonudur. Bu bilinçle özellikle biz sosyal bilimcilerin bu noktadaki görüş, fikir ve güncel konulara yorumları ve çözüm önerileri sunabilmesi oldukça önemlidir. Artık kabuk kırmamız ve kendimizi daha da ileriye götürmemiz gerekiyor diye söylüyoruz. Bu düşüncenin söylemden eyleme dönüşmesi için de herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. Tarihin içerisindeki güzel örnekleri burada paylaşıp, hem genç arkadaşlarımızla hem de diğer katılımcılarla birlikte tartışarak ileriye yönelik daha güzeli en güzeli nasıl yapabiliriz konusunda fikirlerimizi paylaşmaya çalışıyoruz. Ortak paydamız insandır. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı içerisinde sosyal bilimler çok önemli bir yere sahiptir. Ortak değerler noktasında da buluşup insanlarla hem kendi ülkemiz içerisinde yurttaşlarımızla birlikte hem de bölgemizde güçlü dinamik bir Türkiye olarak yolumuzu devam etmenin yollarını arayacağız."


Kongre, 16 Mayıs'ta sona erecek.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English