Son Dakika Haberler

AKTOB Başkanı Hacısüleyman: "Türk-Rus ilişkilerinde siyasi bir gerginlik olsa bile, tüm Rus misafirlerimiz ve Antalya'yı yaşam yeri seçmiş olan Rus vatandaşlarıyla bugüne kadar nasıl birlikte yaşadıysak, bundan sonra da birlikte yaşayacağımız ve Türk misafirperverliğini eksiltmeyeceğimizi ifade etmek istiyorum" Alman tur operatörü Rewe'nin CEO'su Hartmann: "Uluslararası seyahatte 2015 ve 2016'nın virüsü güvensizliktir. Esasen önümüzdeki yıl da insanlar çok fazla seyahat etmeyecek. Çünkü tüket

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANTALYA (AA) - Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Türkiye ile Rusya arasında siyasi bir gerginlik olsa bile, Rus misafirler ve Antalya'da yaşayan Rus vatandaşlarıyla bugüne kadar nasıl yaşandıysa, bundan sonra da birlikte yaşayacaklarını ve Türk misafirperverliğinin eksiltilmeyeceğini bildirdi.

Resort Dergisi ve AKTOB tarafından ortaklaşa düzenlenen, "5. Uluslararası Resort Turizm Kongresi", Aska Lara Resort'te yapıldı.

Kongrenin açılışında konuşan AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, 2015 yılında turizm sektörü açısından olumlu ve olumsuz birçok gelişmenin yaşandığını, son dönemde en fazla öne çıkan konunun ise güvenlik olduğunu söyledi.

Seyahat özgürlüğü ve güvenliğinin ciddi bir tehditle karşı karşıya olduğunu kaydeden Hacısüleyman, turistlerin bu hizmetleri almak için gittikleri otel veya mekanların, terör örgütlerinin hedefi haline geldiğini ifade etti.

İkinci önemli konunun dünyadaki mülteci hareketi olduğunu anlatan Hacısüleyman, Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde çok büyük bir göç dalgası olduğunu ve bu hareket karşısında birçok Avrupa ülkesinin çok fazla insani tavır takınmadığını dile getirdi.

- İnsanların seyahat alışkanlığı

İnsanların seyahat alışkanlığının ve eğilimlerinin giderek değiştiğini, bunun konaklama sektörü açısından çok iyi irdelenmesi gerektiğini ifade eden Hacısüleyman, "Avrupa pazarlarında aile turizminde çok başarılı olduğumuz ortada. Ama farklı grupların ortaya çıktığını da görüyoruz. Sektör olarak bu gruplara da uygun hizmet vermeliyiz. Tüm turist gruplarına hitap edebilen destinasyonlar önümüzdeki dönemde öne çıkacak" diye konuştu.

Türkiye'nin çok başarıyla sürdürdüğü "her şey dahil" sisteminin biraz "dejenere" olduğunu ve bu sisteme yeniden değer katmak gerektiğini belirten Hacısüleyman, her şey dahil kavramının yeniden disipline edilmesi konusunda AKTOB olarak çalışmaları bulunduğunu bildirdi.

İnsanların tanımadığından korktuğunu ve endişe duyduğunu, bunu aşabilmek için insanların birbirini tanımaları gerektiğini kaydeden Hacısüleyman, bunun en iyi yolunun da turizm hareketi olduğunu söyledi. Hacısüleyman, "Bu anlamda vizesiz bir dünya, insanların seyahat özgürlüğünün önündeki vize engellerinin kaldırılması ana hedeflerden biri olmalıdır. Vize engelinde terörü göstermek ucuz bir bahaneden başka bir şey değildir" dedi.

- Rusya-Türkiye ilişkileri

Son dönemde Rusya ile yaşanan gerilimin ardından Rusya Federasyonu tarafından Türk ve Rus vatandaşlara getirilen seyahat engelinin kaldırılmasının iki ülke lehine olduğunu kaydeden Hacısüleyman, şöyle konuştu:

"Artan karşılıklı seyahatlerin özellikle soğuk savaş dönemlerinden sonra dünyanın ne kadar değişebildiğinin örneği olarak gösterilmekteydi. Siyasi gerginliklerle insanların seyahat özgürlüğüne kısıtlama getirme düşüncesi dünya barışına ne kadar hizmet eder? Ülkemiz bugüne kadar 'siyasi gerginliğimiz var' diye hiçbir ülke için kendi vatandaşlarına 'gitmeyin' çağrısı yapmamıştır ve umarım ki hiçbir zaman da yapmayacaktır. Konuya salt ekonomik açıdan bakmanın yersiz bir yaklaşım olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Çünkü seyahat özgürlüğünün tüm insanlara tanınması gereken insani bir değer olarak görüyoruz.  Rusya Federasyonu'nun Türkiye'de yaşayan vatandaşlarına ülkelerine geri dönme çağrısına, bizler de turizm başkenti olarak şöyle demek istiyoruz: Türk-Rus ilişkilerinde siyasi bir gerginlik olsa bile tüm Rus misafirlerimiz ve Antalya'yı yaşam yeri seçmiş olan Rus vatandaşlarıyla bugüne kadar nasıl birlikte yaşadıysak, bundan sonra da birlikte yaşayacağımız ve Türk misafirperverliğini eksiltmeyeceğimizi ifade etmek istiyorum."

- Alman tur operatörü Rewe Grup CEO'su Hartmann

Alman tur operatörü Rewe Grup'un Üst Yöneticisi (CEO) Sören Hartmann da kongrede yaptığı konuşmada, terör olaylarının seyahat talebini düşüreceğini, özellikle Doğu Akdeniz'in çok olumsuz etkileneceğini düşündüğünü söyledi.

Uluslararası seyahatte 2015 ve 2016'nın virüsünün güvensizlik olduğunu vurgulayan Hartmann, "Esasen önümüzdeki yıl da insanlar çok fazla seyahat etmeyecek. Çünkü tüketiciler kendini emniyette hissetmiyor" dedi.

Müşterilerin korkularının ciddiye alınması gerektiğini ifade eden Hartmann, güvenlik standartlarının mutlaka artırılması gerektiğini, çünkü yeni gelecek turistin ancak bu şekilde ikna edilebileceğini vurguladı.

Türkiye'nin turizm sektöründe kısa zamanda çok büyük işler başardığını ve ülkenin hızlı bir şekilde dünyanın en favori destinasyonları arasında yerini aldığını kaydeden Hartmann, önümüzdeki dönem seyahat eden kişi sayısının düşeceğini, Türkiye'nin daha fazla turist çekebilmek için marka değerini koruması gerektiğini bildirdi.

Hartman, "Türkiye'nin kendine has özellikleri, cömertlik, otellerin mimarisi, bolluk ve kaliteyi iyi fiyatlarla sunma... Bunları sunarak Türkiye zirveye oturmuştur. Gelecekte de sizin güçlü yönünüz bunlar olacak. Bu marka özdeğerlerinizi mutlaka korumalısınız" diye konuştu.

Turizmde son 25 yılda Türkiye'nin elde ettiği başarının dünyada eşi, benzeri bulunmadığını vurgulayan Hartmann, huzur ve güvenin sağlanarak, insanların destinasyona çekilmeye devam edileceğini söyledi.

- TÜROFED Başkanı Ayık

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da turizm sektörünün ilerleyebilmesi için bundan sonraki süreçte mutlaka devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini bildirdi.

SGK, elektrik, su ödemeleri ile uzun vadeli, düşük faizli kredilerin ele alınması gerektiğini anlatan Ayık, döviz kazandırıcı faaliyette bulunduklarını, ancak ihracatçılara tanınan kolaylıkların turizmciye tanınmadığını söyledi.

Yeni pazarlara yatırımın önemine dikkati çeken Ayık, turizmde de acil bir şekilde master plana ihtiyaç bulunduğunu bildirdi.

Rusya'nın Türkiye'nin en önemli pazarlarından biri olduğunu belirten Ayık, "Son günlerde yaşadığımız üzücü olay iki ülke arasındaki gerilimi tırmandırmıştır. Bu olayları siyasetten ve kişisel hırslardan arındırmak lazım. İki ülke insanları arasındaki bağlar çok kuvvetlidir. Geleceği sivil kanada bıraktıkları zaman biz bu krizi de çok kolay bir şekilde aşacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Konferansta konuşan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, küresel ekonomiyle ilgili bilgi verdi.

Dünyada ekonomik büyüme yavaşlarken bile turizm sektörünün büyümeye devam ettiğini, önümüzdeki yıllarda da büyüyeceğini ifade eden Ateş, Çin ve Hindistan'da önümüzdeki yıllarda ciddi turizm hareketleri olacağını, Türkiye'nin bu iki pazarı kaçırmaması gerektiğini söyledi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English