50. Avrupa Karate Şampiyonası'nın ardından

Eklenme Tarihi: 22.03.2015 - 19:40

Milli karateci Dilara Bozan: "Altın madalyayı gerçekten çok istiyorduk. İstiklal Marşımızı okuttuk. Bizden mutlusu yok" Ay-yıldızlı sporcu Enes Erkan: "Şampiyonluğa inanmıştık. Takım olarak yürekten istiyorduk. Bunun için de elimizden gelen her şeyi yaptık"

İSTANBUL (AA) - 50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Türkiye Kadın Kata Milli Takımı sporcusu Dilara Bozan, "Altın madalyayı gerçekten çok istiyorduk. İstiklal Marşımızı okuttuk. Bizden mutlusu yok" dedi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonun ardından açıklamalarda bulunan Bozan, elde ettikleri başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

Bozan, Türkiye'nin organizasyon tarihinde kata kategorisinde ilk kez altın madalya kazandığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Şampiyonada sekiz tane finalimiz vardı. Altısı gümüş olmuştu. Dün ben de gümüş madalya aldım. Altın madalyayı gerçekten çok istiyorduk. İstiklal Marşımızı okuttuk. Bizden mutlusu yok. Önümüzde Avrupa Oyunları var. Orada zirveye çıkmak istiyorum. Seneye yine Avrupa Şampiyonası var. Allah zirveden düşürmesin."

Milli sporcu Gizem Şahin ise uzun bir kamp döneminin ardından başarılı bir şampiyona geçirdiklerini kaydetti.

Ay-yıldızlı sporcu Rabia Küsmüş de bir ilki başardıklarını belirterek, "Gerçekten çok mutluyuz. En büyük isteğimiz, İstiklal Marşı'nı tüm dünyaya duyurmaktı. Avrupa'dan başladık. Yavaş yavaş dünyaya geliyoruz" diye konuştu.

 

- Erkan: "Şampiyonluğa inanmıştık"

 

Şampiyonada altın madalya kazanan Türkiye Erkek Kumite Milli Takımı sporcularından Enes Erkan, final mücadelesinde takım olarak ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını dile getirdi.

Erkan, takım olarak şampiyonluk yaşadıkları için çok mutlu olduklarını anlatarak, "Şampiyonluğa inanmıştık. Takım olarak yürekten istiyorduk. Bugün o şampiyonluğu alıp, İstiklal Marşımızı okutmayı çok istiyorduk. Bugün gösterdikleri mücadelelerden dolayı takım arkadaşlarıma ve teknik ekibimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah Avrupa Oyunları'nda İstiklal Marşımızı daha fazla okutup daha iyi sonuçlar alarak ülkemize döneriz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Erkek Kumite Milli Takımı'nın diğer sporcuları Serkan Yağcı, Yaser Şahintekin, Gökhan Gündüz, Ziya Yaşar, Emre İpek ve Rıdvan Kaptan ise elde ettikleri başarıdan dolayı son derece mutlu olduklarını ve kazandıkları altın madalyayı Türk halkına armağan ettiklerini söylediler.

Türkiye Erkek Milli Takım Teknik Direktörü Murat Delihasan da kendilerine verilen görevi yerine getirdikleri için son derece mutlu olduklarını söyleyerek, "Milletimiz çok daha fazla başarılara, şampiyonluklara layık. Bundan sonra da elimizden geleni yapacağız. Ben çocukları alınlarından öpüyorum. Bu mutluluğu yaşattıkları için hepsini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”