Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"4. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali"nde yerli ve yabancı sinemacılar bir araya geldi

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde "4. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali" kapsamında yurt içinden ve yurt dışından sinemacılar buluştu.


Pera Palas'da gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, her zaman festivallere destek olmaya çalıştıklarını belirterek, uluslararası festivallerin Türk sinemasının gelişimine katkı sunduğunu söyledi.


Yıldız, aslen bir hukukçu olmasına rağmen, sinemaya meraklı birisi olduğunu ve sinema okumaları yaptığını anlatarak, "Elimizden geldiği kadar Beyoğlu Belediyesi olarak kültürün ve sanatın, sinemanın ve tiyatronun daha çok gelişmesi için büyük bir gayretin içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.


Türk Kızılay Başkanı Kerem Kınık da destekledikleri festival kapsamında, böyle bir davette sinemacılarla ve jüri üyeleriyle bir araya gelmekten dolayı memnun olduğunu dile getirdi.


Festivalin jüri başkanı Atalay Taşdiken ise festivalde etkileyici filmlerin yer aldığına işaret ederek, "Sanat ve sinema ile çok büyük sözler, çok büyük felsefeler yapılabilir belki ama bugün gördüğümüz şeyle birlikte aslında sinema birleştiren bir şeydir." değerlendirmesini yaptı.


Programda ayrıca sinema dünyasından yönetmen Reis Çelik, İranlı yapımcı, senarist ve yönetmen Majid Majidi de bir konuşma yaptı.


- Festival hakkında


Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu festivalde bugün Majid Majidi, "Ustalık Sınıfı"nda sinemaseverlerle bir araya gelirken, yarın saat 11.00'de Festival Direktörü Faysal Soysal moderatörlüğünde "Author Sinema Yönetmenliğinden Dijital Platform Yönetmenliğine" paneli düzenlenecek.


Atlas 1948 Sineması'nda yapılacak panelde, yönetmenler Atalay Taşdiken, Isa Qosja ve George Ovashvilli konuşmacı olarak yer alacak.


Daha önceki yıllarda Reis Çelik, Biket İlhan, Süleyman Turan, Mevlüt Koçak, Gülsen Tuncer ve Necip Sarıcı'ya takdim edilen festivalin geleneksel ödüllerinden olan "Dostluk Onur Ödülü" ise bu yıl oyuncu Selda Alkor ve yönetmen Engin Ayça'ya takdim edilecek. Ödül töreni de yarın Grand Pera'da gerçekleştirilecek.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English