Son Dakika Haberler

Zonguldak'ta, iş kazalarında yaşamını yitiren madenciler için Kur'an-ı Kerim okutuldu, dua edildi

Anadolu Ajansı haberine göre;

ZONGULDAK (AA) - Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) ait maden ocağında, "4 Aralık Dünya Madenciler Günü" dolayısıyla tören düzenlendi.


TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğüne ait kuyubaşında, iş kazalarında hayatını kaybeden madenciler için Kur'an-ı Kerim okundu, benzer acılar yaşanmaması için dua edildi.


Vali Erdoğan Bektaş, burada yaptığı konuşmada, madencilerin yer altında emeğini, rızkını ve geleceğini aradığını söyledi.


Ülkenin ve milletin geleceğinin emekçilerin gayretleriyle şekillendiğini belirten Bektaş, "Madenciliği çıkardığımızda hayatımızda fazla bir şey kalmıyor. Dolayısıyla varlığımızı, refahımızı, gelişmemizi ve geleceğimizi madencilere borçlu olduğumuzu biliyoruz. Madencilerin yaptığı iş çok önemli." ifadesini kullandı.


TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu da madenciliğin her şeyde var olduğunu vurgulayarak, "Madencilik kentleri şekillendirdi, futbol takımlarını ortaya çıkardı. Akla ne geliyorsa madencinin emeği vardır. Madencilik bir yaşam biçimi. Madenci bulunduğu yere sosyolojik, kültürel olarak damga vuran, şiirlerde, hikayelerde ve romanlarda var olan bir kimlik." diye konuştu.


Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ise madenciliğin dünyanın en zorlu mesleği olduğunu aktararak, "Ülkemizin ve milletimizin geleceği için yerli kaynaklarımızı üretmeye devam ediyoruz. 'Ocaktan çıkan en değerli şey insandır.' sözünden yola çıkarak iş güvenliği kurallarına uygun şekilde sizleri bekleyen ailenizi düşünerek çalışmanız en büyük arzumuzdur." dedi.


14 yıllık madenci Aydın Şeker de madenciler olarak kendilerine ait bir günün olmasından mutluluk duyduklarını anlatarak, "Kömür ülke için olmazsa olmazdır çünkü yerli kaynağımızdır ve bizim için vazgeçilmezdir. Ekmeğimizi alın terimizle evimize getirdiğimize inanıyorum. Bu nedenle çok mutluyum." şeklinde konuştu.


Maden işçisi Serhan Kahraman ise kömürün "ekonomi" demek olduğunu, el birliğiyle çalışıp kömürü yeryüzüne çıkararak ülke ekonomisine katkıda bulunmak istediklerini dile getirdi.


Törenin ardından protokol üyeleri ve madenciler, fotoğraf sergisini gezdi.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English