Son Dakika Haberler

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: "Hükümetimizin sağladığı KGF destekleri, kredi paketleri, vergi ve SGK primlerinin ertelenmesi, istihdama yönelik kısa çalışma gibi uygulamaların daha etkin ve yaygın kullanımı, çeşitli vergi indirimleri çok önemli fonksiyon gördü ve reel sektörümüzün ayakta kalmasını sağladı" "İnşallah hep birlikte çalışarak, bu sıkıntılı dönemi geride bırakacağız"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANTALYA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, verilen desteklerin reel sektörün ayakta kalmasını sağladığını bildirdi.


Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın da katılımıyla Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından webinar üzerinden düzenlenen "4. Antalya Devlet Destekleri Zirvesi"nde konuştu.


Antalya'nın tarımın, turizmin, ticaretin ve teknolojinin merkezi olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Böyle önemli bir şehre yakışır şekilde, ATSO'muz girişimcilerimize yol gösterici oluyor, KOBİ'lerimizin büyümelerine katkı sağlayan faaliyetler gerçekleştiriyor. Antalya ekonomisine fayda sağlayacak, artı değer katacak tüm çalışmalarda ATSO yer alıyor." diye konuştu.


Kamunun verdiği desteklere ulaşmanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde daha da önemli hale geldiğini belirten Hisarcıklıoğlu, bu noktada ATSO'nun yerinde bir adım atarak, onlarca kamu kurumunu girişimcilerle buluşturduğunu anlattı.



- "Talep ve önerilerimizin büyük kısmı hayata geçti"


Son dönemde, hayata geçirilen teşvik ve desteklerde Ticaret Bakanı Pekcan'ın emekleri olduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:


"Hükümetimizin sağladığı KGF destekleri, kredi paketleri, vergi ve SGK primlerinin ertelenmesi, istihdama yönelik kısa çalışma gibi uygulamaların daha etkin ve yaygın kullanımı, çeşitli vergi indirimleri çok önemli fonksiyon gördü ve reel sektörümüzün ayakta kalmasını sağladı. Biz de TOBB olarak iş alemine yönelik, tüm bu uygulamaları anlatan toplantılar düzenledik. Oda ve borsalarımız ile 61 sektör meclisimizden gelen sıkıntıları ve önerileri toparlayarak bakanlarımıza ilettik. Talep ve önerilerimizin büyük kısmı hayata geçti ve geçmeye de devam ediyor. Elbette takip ettiğimiz pek çok konu ve sıkıntılar da var. İnşallah hep birlikte çalışarak, bu sıkıntılı dönemi geride bırakacağız."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English