Son Dakika Haberler

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan: "Geleneksel sporlar açısından baktığımızda, bunların ihya edilmesi çok önemli. Çocukların bu sporları tekrar icra eder hale gelmeleri, sporları canlandırmak, kültür ve kimliğimizi korumak son derece önemli"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANTALYA (AA) - Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, geleneksel sporların ihya edilmesinin ve çocukların bu sporları yapıyor hale gelmesinin önemli olduğunu söyledi.


Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde bir otelde Dünya Etnospor Konfederasyonunca bu yıl "Geleneksel Sporların İhyası" temasıyla düzenlenen 3. Uluslararası Etnospor Forumu sona erdi.


Forumun kapanış konuşmasını yapan Bilal Erdoğan, toplumların artık köklerine indiğini belirtti.


Her toplumun kendine has bir kimliğe sahip olduğunu ve bu kimlik sayesinde değer kazandığını anlatan Erdoğan, "Her bir ülke bir renk. Her bir toplum bir renk. Dolayısıyla geleneksel sporlar açısından baktığımızda, bunların ihya edilmesi çok önemli. Çocukların bu sporları tekrar icra eder hale gelmeleri, sporları canlandırmak, kültür ve kimliğimizi korumak son derece önemli." diye konuştu.


Dünyanın son dönemlerde huzur dolu bir ortama kavuşamadığına dikkati çeken Erdoğan, sorunların çözüm yolunun karşılıklı saygıdan geçtiğini dile getirdi.


Karşılıklı saygının, her toplum ve ulusun kendi kültürlerini dikkate aldığında ve bunun üzerinde bir şeyler inşa ettiğinde gerçekleştiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:


"Spor, bunun bir yolu. Sporun etrafındaki müzik, formalar her biri çok değerli. Tüm katılımcılar bu forumda çok önemli katkılarda bulundu. Bu sene burada çok daha fazla sayıda yabancı bakan bir araya geldi. Bu sayede işin hükümet yönünü ele alma imkanı bulduk. Karşılıklı tanışmalar, bu bağların oluşturulmuş olması, burada gerçekleştirdiğimiz bu ağ son derece değerli. Hepinize teşekkür ediyorum."


Forumun her yıl daha büyük bir şekilde yapılması için çaba gösterdiklerini aktaran Erdoğan, giderek büyüyen bir grup ile daha güzel günler göreceklerine inandıklarını belirtti.


Erdoğan, toplumun her kesiminin bu işin içine çekilebileceğini düşündüklerini ve bunun da dünyayı yaşanması daha güzel bir yer haline getireceğini kaydetti.




- 2. Geleneksel Spor Ödülleri verildi




Forumun sonunda 2. Geleneksel Spor Ödülleri de sahiplerini buldu.


Törende Bilal Erdoğan tarafından "Destekleyici Akademisyen" dalında Prof. Dr. Mehmet Türkmen'e, "Genç Sporcu" dalında Şamil İslamov'a, "Tecrübeli Sporcu" dalında Lojos Kassai'ye, "Geleneksel Spor Organizasyonu" dalında Japon Atlı Okçuluk Derneğine ve "Uluslararası Sponsorluk" dalında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansına (TİKA) ödül verildi. Yakutistan'dan İnnokentiy Grigoriev de "Liderlik Ödülü"ne layık görüldü.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English