Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"3. Muğla Tarhana Festivali" dijital ortamda düzenledi

MİG Dönem Başkanı Rifat Kahyaoğlu: "İki yıldır düzenli olarak ekim ayı içinde Saburhane Meydan'ında yapılan Muğla Tarhana Festivalini bu sene gecikmeli de olsa dijital olarak gerçekleştirdik"

Anadolu Ajansı haberine göre;

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Menteşe ilçesinde, bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen "Muğla Tarhana Festivali" yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında dijital ortamda düzenlendi.


Muğla İçin Gelecek Platformu (MİG) tarafından platformun sosyal medya hesaplarından paylaşılan etkinlikte, Muğla Göce tarhanası tanıtıldı.


Tanıtım videosuyla başlayan etkinlik, müzik öğretmeni Murat Tuştaş tarafından seslendirilen Kerimoğlu Zeybeği ve Muğla Alaşar türküleriyle devam etti.


Ünlü Şef Timur Kocabıçak, Muğla tarhanasının yapılışı, içinde bulunanlar ve faydaları hakkında bilgi vererek, hazırlanmasını uygulamalı olarak anlattı.


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Selma Atabey ise Geleneksel Yemekler hakkında bilgiler verdi.


Mimar-yazar Ertuğrul Aladağ ve Saadettin Özbek ile Saburhane tarihi hakkında söyleşi düzenlendi.


Zeynep Dişcigil de klasik müzik enstrümanları ile Muğla türküleri müzik dinletisi gerçekleştirildi.


MİG Platformu Dönem Başkanı Mehmet Rifat Kahyaoğlu, festivalin açılış konuşmasında, platformun Menteşe'de farklı meslek disiplinlerinden, Muğla için gönül veren kişilerin 2015'te bir araya gelmesiyle oluştuğunu anlattı.


Muğla Tarhana Festivali'nin, Menteşe Belediyesinin katkılarıyla, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının destekleriyle ilk kez 2018'de düzenlendiğini hatırlatan Kahyaoğlu, şunları kaydetti:


"Festival ile Muğla'nın en iyi korunmuş tarihi meydanı Saburhane'de, ilçemizin kültürel değerlerini tanıtmaya katkı sağlamayı hedeflemekteyiz. Bir coğrafi işaret haline gelen Muğla tarhanası, içerisinde kurutularak saklanan göcesi, yoğurdu, börülcesi, kırmızıbiberi, kemikli eti ve sarımsağı ile Muğlalılar için yağmurlu havaların iksiri, hastaların devası, çocukluğumuzun vazgeçilmez ana yemeği olmuştur."


Kahyaoğlu, iki yıldır düzenli olarak ekim ayında Saburhane Meydanı'nda yapılan Muğla Tarhana Festivali'ni, bu sene gecikmeli de olsa dijital olarak gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Sağlığımızın elimizdeki en büyük hazine olduğunu anladığımız şu günlerde, eskiden olduğu gibi bir araya gelip coşkulu kutlamalar yapamasak da Muğla kültürümüzün eşsiz lezzeti olan Muğla tarhanasının, bulunduğu mekanın sınırlarını aşıp dijital platformlarda herkesin evine konuk olmasını istedik." diye konuştu.


Festival, sanatçı Serhat Yaş konseriyle sona erdi.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English