Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

“30 Ağustos Zaferi” Dijital Gösterim Merkezinde yaşatılıyor

İletişim Başkanlığınca Konya’da açılan Dijital Gösterim Merkezinde, “30 Ağustos Zafer Bayramı” dolayısıyla hazırlanan 3D görseller dijital ortamda izleyici ile buluşuyor.

“30 Ağustos Zaferi” Dijital Gösterim Merkezinde yaşatılıyor
Türkiye'nin milli, tarihi, kültürel ve bilimsel zenginliklerini yeni iletişim ve gösterim tekniklerini kullanarak vatandaşların erişimine sunan İletişim Başkanlığının başta Konya olmak üzere, Bursa, Çanakkale, Samsun, Kayseri, Antalya ve Diyarbakır illerinde açtığı Dijital Gösterim Merkezlerinde,  30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla hazırlanan "30 Ağustos" temalı 3D görseller dijital ortamda izleyici ile buluşuyor.
 
Kılıçarslan Şehir Meydanında yaklaşık 900 metrekare alana kurulan Dijital Gösterim Merkezinde ziyaretçiler, pandemi tedbirleri kapsamında ateş ölçümü yapılarak, gerekli hijyen ve sosyal mesafe kuralları dahilinde gösterim sunumlarını deneyimleyebiliyor. Ziyaretçiler öncelikle fuaye alanında gösterim merkezi hakkında bilgi alırken, aynı zamanda üç boyutlu hologram gösterimini de izleyebiliyor. Görme engelli vatandaşlar için "görme engelli yolu" bulunan Gösterim Merkezinde, işitme engelli vatandaşlar için ise işaret diliyle anlatım imkanı yer alıyor.
“Büyük Taarruz”u 360 Derece ve 3D İzleme Fırsatı
Dijital Gösterim Merkezinin 360 derece görsel deneyim alanında ortalama yedi dakikalık bir gösteri sunuluyor. Görsel ve işitsel olarak sinematik özellikleri en üst seviyede bir deneyim yaşayan izleyiciler bu bölümde, “30 Ağustos” temasıyla hazırlanan “Büyük Taarruz”u üç boyutlu olarak deneyimleyebiliyor.
 
Türkiye’nin öz kaynakları ile geliştirmiş olduğu, TOGG, SİHA, Anadolu Uçak Gemisi, Altay Tankı, Hürkuş, Akıncı İnsansız Hava Aracı gibi milli ve yerli teknoloji ürünlerinin kullanıldığı ve her ay farklı bir dijital gösterimin yapıldığı Mapping Show da ise ziyaretçiler, bu aya özel “30 Ağustos” temalı üç boyutlu ve sinematik ses sistemi ile eşsiz bir gösterim fırsatını yakalıyor.
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Hologram Gösterisi
30 Ağustos Zafer Bayramı görsellerinin yanı sıra izleyiciler, son yıllarda gittikçe kullanım alanı genişleyen ve ileri teknoloji ürünü bir görsel sunum tekniği olarak karşımıza çıkan üç boyutlu hologram gösterisini deneyimleyerek, diğer yandan projeksiyon ekranından da gösterim hakkında bilgi edinebiliyor. İzleyiciler, 86 yıl sonra tekrar ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi hakkında film çalışmasını projeksiyon ekranında izlerken diğer yandan da Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi hologram şovunu takip edilebiliyor.
 
Dijital Gösterim Merkezinin son gösteri alanı olan “Bilgi Ekranı”n da ise Türkiye’nin 2023 hedeflerine yer verilirken, yapılan görsel anlatımla izleyiciler, Türkiye’nin yatırımları, küresel ve bölgesel başarıları hakkında bilgi sahibi oluyor. Dijital Gösterim Merkezi, hafta içi ve hafta sonu, 12:00-20:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English