Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

2. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

Yarışmada birincilik ödülünü Tahsin Özmen'in "Pantor" filmi alırken, İranlı yönetmen Shahram Maslakhi'nin "Piece Cemetery 85" filmi ikinci, Onur Yağız'ın "Toprak" filmi de üçüncü oldu

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Aşık Veysel anısına gerçekleştirilen ve üç gün süren 2. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu.


Reis Çelik'in başkanlığında toplanan, Vuslat Saraçoğlu, Nima Javidi, Ado Hasanoviç ve Feyyaz Duman'dan oluşan jüri, yarışmaya 11 ülkeden katılan 16 kısa filmi değerlendirdi.


Toplamda 62 ülkeden 750 filmin başvuru yaptığı festivalin Grand Pera Emek Sahnesi'nde yapılan ödül töreni, saz sanatçısı Amirhan Kartal'ın Aşık Veysel türküleri söylemesiyle başladı.


Yarışma filmlerinin tanıtımlarının da gösterildiği törende birincilik ödülünü Tahsin Özmen'in "Pantor" filmi alırken, İranlı yönetmen Shahram Maslakhi'nin "Piece Cemetery 85" filmi ikinci, Onur Yağız'ın "Toprak" filmi de üçüncü oldu.


Türk Kızılayın verdiği "Kızılay Dostluk Ödülü"nü İran'dan Lida Fazli'nin "This Side, Other Side" filmi, Fono Filmin verdiği "Teknik Destek Ödülü"nü ise Yılmaz Özdil'in "Ağır Yük" filmi aldı.


Gecede ayrıca tecrübeli oyuncu Gülsen Tuncer'e ve kurgucu Mevlüt Koçak'a "Dostluk Onur Ödülü" takdim edildi.


- "Ozanların mirası yolumuzu aydınlatıyor"


Festival Direktörü Faysal Soysal, törende yaptığı konuşmada, insanların bencilliğinden kurtulup kendisine, Hakk'a ve adalete dost olmasının önemine değindi.


2. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali'ne farklı ülkelerden katılanlara ve destek verenlere teşekkür eden Soysal, şunları kaydetti:


"Ne mutlu bize ki bu kötü zamanlarda Mevlana gibi Aşık Veysel gibi Pir Sultan Abdal, Yunus Emre gibi ve modern dönemde ismini sayamayacağım başka şairler gibi ozanların mirası yolumuzu aydınlatıyor. Sanatçılar, şairler, bestekarlar, ressamlar ve yönetmenler, gündelik ve popüler olanın aksine kendimizi, yani insan denen bu zavallı varlığın özünü mesele ederek bize yeniden bir keşif ve bilgi alanı açarlar. Bizler kendimize ait en samimi ve sahici bilgiyi bir sanat eseri yoluyla elde ederiz. Sanat eserleri vicdanımıza, kalbimize ve gönül dünyamıza değmesi bakımından tanımlanamaz bir güce sahiptir."


Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da Uluslararası Dostluk Film Festivali'nin Türk sineması adına hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, Beyoğlu'nda ilerleyen günlerde sanat ve turizm potansiyelinin artacağını söyledi.


Yıldız, ayrıca konuşmasında Atatürk Kültür Merkezi gibi Beyoğlu'nda restorasyonu devam eden çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.


- "Kızılay Sanat müessesi kurmaya karar verdik"


Kızılay Başkanı Kerem Kınık ise geçen yıl 50 farklı ülkede yaklaşık 28 milyon yardıma muhtaç insana ulaştıklarını belirterek, "Bu yıl bu rakam 30 milyonları aşacaktır. Sanat, bütün bu yapılanları anlatmak içindir. Bizim gördüğümüz bu tanıklıkları dünyaya anlatabilmek için doğru bir araçtır. Biz de bir 'Kızılay Sanat' müessesi kurmaya karar verdik ve bu 'Kızılay Sanat' ile birlikte kendi penceremizden dünyaya sanatın diliyle insanı, iyilikleri, yardımlaşmayı, bir iyi niyetin dünyada neler değiştireceğini anlatmaya ve insanları iyiliğe teşvik etmeye, insanlığın onurunu korumak için bir istihkam paktı kurmaya, bütün kötülüklere karşı iyi insanların da var olabileceğini göstermek için dünyaya iyi bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu film festivali de bu nazik katkılarımızdan bir tanesi." ifadelerini kullandı.


Festival Genel Koordinatörü Lütfi Şen de festival için çok emek harcadıklarını ve karşılığını aldıklarını dile getirdi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English