Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Van, Hakkari, Muş ve Bitlis'te AK Parti Kadın Kolları üyelerince program gerçekleştirdi

Anadolu Ajansı haberine göre;

VAN (AA) - Van, Hakkari, Muş ve Bitlis'te AK Parti Kadın Kolları üyelerince, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla program düzenledi.


Van'da AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, parti binası önünde yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin, yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen, kadının insan hakları ihlaline yol açan her türlü tutum ve davranış olduğunu söyledi.


Kadına yönelik şiddetin tüm dünyada yaşanan bir sorun olduğunu belirten Duran, şunları kaydetti:


"AK Parti olarak, kurulduğumuz ilk günden bu yana kadına yönelik şiddetle mücadelede reform niteliğinde adımlar attık. 2002 yılında yola çıkarken kılavuz edindiğimiz seçim beyannamemizden itibaren, kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılığımızı ifade ettik. 2004 yılında Anayasa'da pozitif ayrımcılık ilkesini düzenledik. 2005 yılında Türk Ceza Kanununda yaptığımız değişiklik ile 'töre nedeniyle" ifadesini ekleyerek, töre cinayetleri faillerine en yüksek cezaları getirdik. Medeni Kanun, İş Kanunu'nda yaptığımız düzenlemelerle kadını güçlendiren politikalar ve uygulamalarla yolumuza devam ettik. 81 ilde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) kurduk. KADES, elektronik kelepçe, ALO 183 çağrı hattı, bakanlıklar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, eğitimler, eylem planları ile topyekun mücadele kararlılığımız artarak devam ediyor."


Basın açıklamasına AK Parti İl Başkan Vekili Abdullah Çalım, başkan yardımcıları, ilçe kadın kolları başkanları ve partililer de katıldı.


- Bitlis


AK Parti Bitlis İl Başkanlığı önünde toplanan partililer adına basın açıklamasını okuyan İnsan Hakları Birimi Başkanı Emine Aksu, kadına yönelik şiddet konusunun, üzerinden siyaset yapılmayacak kadar hassas ve insani bir konu olduğunu dile getirdi.


Toplumu derinden etkileyen şiddet konusunun temeline inildiğinde, çözümün topyekun mücadele ile sağlanacağına inandıklarını anlatan Aksu, "Şiddet kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın, fiziksel, psikolojik her türlüsüyle mücadelede kararlıyız. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve kıymetli hanımefendinin de önemle vurguladıkları gibi kadına şiddet, insanlığa ihanettir." dedi.


AK Parti teşkilatlarının her adımda bu bilinçle hareket ettiğini ve bunu her fırsatta dile getirdiğini belirten Aksu, sadece ev içi değil, başta PKK olmak üzere tüm terör örgütlerinin kadınlara ve çocuklara yaptığı her türlü şiddetle kararlılıkla mücadele edeceklerini aktardı.


- Hakkari


AK Parti İl Başkanlığı'nda açıklama yapan İl Kadın Kolları Siyasi ve Hukuk İşleri Birim Başkanı Zeynep Öztaş, kadına yönelik şiddetin tüm dünyada bir sorun haline geldiğini söyledi.


AK Parti olarak bu konuda reform niteliğinde adımlar attıklarını ve 2004'te Anayasa'da pozitif ayrımcılık ilkesini düzenlediklerini aktaran Öztaş, "Bizim medeniyetimiz kadın, erkek, çocuk, her bir insana ve tüm yaratılmışlara muhabbeti, sevgiyi esas alan bir medeniyettir. Biz, şiddet kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın, fiziksel, psikolojik her türlüsüyle mücadelede kararlıyız." diye konuştu.


Açıklamaya, AK Parti İl Başkan yardımcıları, partililer ve kadınlar katıldı.


- Muş


AK Parti Muş Kadın Kolları üyeleri de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.


AK Parti İl Başkanlığında toplanan kadın üyeler adına basın açıklamasını okuyan İnsan Hakları Birimi Başkanı Sema Aslan, AK Parti'nin kurulduğu ilk günden itibaren kadına yönelik şiddetle mücadelede reform niteliğinde adımlar attığını vurguladı.


Kadına yönelik şiddete tahammüllerinin bulunmadığını ifade eden Aslan, "25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nde bir kez daha tüm gücümüzle haykırıyoruz ki şiddet uygulayana, şiddete taraf olana, şiddet üzerinden siyaset yapana, mobbing ve sözlü şiddet uygulayana, şiddeti olumlayan zihniyete karşı kadın erkek omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English