Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

252 konutluk “Akıncıpark konut yapı kooperatifi”nin temeli atıldı

Karatay’ı imar ve ihya eden birçok kentsel dönüşüm projesini hayata geçiren Karatay Belediyesi, 41’inci toplu konut hamlesi olan “Akıncıpark Toplu Konut Yapı Kooperatifi”nin temelini de düzenlenen programla attı. Kentsel dönüşüm seferberliğine yeni bir proje daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, asıl amaçlarının gönüllere hoş bir seda ile dokunarak şehrin tamamına köprü kurmak olduğunu belirtti.

252 konutluk “Akıncıpark konut yapı kooperatifi”nin temeli atıldı
Karatay Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen ve toplu konut hamlelerinin 41’incisi olan 252 konutluk “Akıncıpark Toplu Konut Yapı Kooperatifi”nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.
Atılan temelle Karakulak Mahallesi’nde inşasına başlanan toplu konut projesi, toplamda 27 bin 53 metrekarelik kentsel dönüşüm alanında hayata geçecek. Projede 135 metrekarelik 100 adet 3+1 ve 100 ile 85 metrekarelik 54 adet daire bulunacak.
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, temel atma töreninde yaptığı konuşmada Karatay’ın konumu ve derin tarihi geçmişiyle Konya’nın ve bölgenin köklü yerleşim alanlarının başında geldiğine vurgu yaptı. 

Kentsel dönüşüm seferberliğine yeni bir proje daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Hasan Kılca; Karakulak Mahallesi’nde, çok güzel bir yaşam alanı inşa edeceklerini söyleyerek asıl amaçlarının gönüllere hoş bir seda ile dokunarak şehrin tamamına köprü kurmak olduğunu belirtti. 
HER PROJEMİZ KARATAY’IN GELECEĞİNE ATILAN BİR İMZADIR
Hasan Kılca; Akıncıpark Toplu Konut Yapı Kooperatifi içerisinde 20 bin m2’lik yeşil alanın yer alacağını dile getirerek, “Tek amacımız; gönüller fethetmek, yüreklerde hoş bir seda, tatlı bir hatıra bırakmak. Bu sebeple şehrimizi imar ederken önceliğimiz gönüllere dokunmak, gönüllerden şehrimizin tamamına köprüler kurmaktır. Karatay için geliştirdiğimiz her proje de ilçemiz için yeniliklerin kapısı, Karatay’ın geleceğine atılan imzadır. Bu bağlamda belediyemiz öncülüğünde kurulan ve yaklaşık 3 ay önce kuraları çekerek hak sahiplerini pandemi dolayısıyla dijital platformlardan canlı yayınla belirlediğimiz Akıncı Park Toplu Konut Yapı Kooperatifi’nin temel atma sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Karakulak Mahallesi, Büyükkumköprü Caddesi ve Sarıcami Sokak kesişimi ile Balçelebi Caddesi ve Tinat Sokak kesişimindeki iki farklı ada ve parselden oluşan projemiz toplam 27 bin 53 metrekarelik kentsel dönüşüm alanında inşa edilecek. Projemizde 135 metrekarelik 100 adet 3+1 ve 100 ile 85 metrekarelik 54 daire bulunacak” dedi. 
Karakulak Mahallesi’nde yükselecek olan toplu konut hamlesi ile Karatay’ın prestij ivmesinin artacağını ifade eden Kılca, konuşmasının devamında ise şunları söyledi: “Bu projeyi bir yapı projesi olarak değil, bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Karakulak Mahallemizde hayata geçen 252 konutluk Akıncı Park Toplu Konut Yapı Kooperatifi içerisinde yer alan konutlarımızı toplamda 20 bin metrekarelik yeşil alanla çevreliyoruz. Çocuk oyun parkları ve dinlenme alanları, yürüyüş yolları, yeraltı otoparkıyla vatandaşlarımızın çok daha konforlu, mutlu ve huzurlu bir yaşam alanlarına kavuşmasına imkân sunuyoruz. Yine bu projemizle düzenli ve güvenli yapılaşmayı hızlandırmayı, özel girişimleri özendirmenin yanı sıra burada ikamet edecek hemşerilerimize modern bir yaşam alanı sunmayı hedefliyoruz. Bölgeyi çok daha geniş kapsamlı bir dönüşümün merkezi haline de getirecek bu ve daha birçok projemizle amacımız; az önce de ifade ettiğim gibi şehrimizi ve ülkemizi bugünden başlayarak müreffeh yarınlara en iyi şekilde hazırlamaktır. Hizmetlerimizin çok daha verimli ve hızlı bir şekilde hayata geçmesinde kıymetli emekleri bulunan, Karatay için dirsek teması halinde çalıştığımız muhtarlarımıza ve Karataylı bütün hemşehrilerime bu vesileyle yürekten teşekkür ediyorum. Akıncı Park Toplu Konutlarımız Karatay’ımıza ve Konya’mıza hayırlı olsun.”
KARATAY BELEDİYEMİZ GÜZEL HİZMETLERE İMZA ATIYOR
Karatay’ın geleceğe hızlı ve emin adımlarla ilerlediğini ifade eden AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç; Akıncıpark Toplu Konut Yapı Kooperatifi’nin konumu ve kalitesiyle bölgeye cazibe kazandıracağını dile getirdi. 

Mehmet Genç; “Karatay Belediyemiz birçok alandaki yatırımlarıyla öncülük yaptığı gibi konut hamleleriyle de güzel yatırımlara imza atıyor. Burada konut sahibi olacak olan vatandaşlarımız kaliteli, depreme dayanıklı ve standardın üzerindeki konutlarda oturacaklar. Aynı zamanda buraya yapılacaklar konutlar sayesinde bölge de cazibe kazanacak. Akıncıpark Toplu Konutları, merkeze de çok yakın bir alanda yer alıyor. Bu vesileyle Karatay Belediye Başkanımıza ve ekibine Karatay’a kazandırdığı birbirinden güzel yatırımları için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

BELEDİYE ÖNCÜLÜĞÜNDE KOOPERATİF DENİLDİĞİ ZAMAN TÜRKİYE’DE İLK AKLA GELEN KARATAY BELEDİYESİ’DİR 

Konya belediyelerinin yaptığı olduğu hizmetlerin saymakla bitirilemeyeceğini ifade eden, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Ortagedik, temeli atılan toplu konutun Karatay Belediyesi’nin 41’inci projesi olmasının vatandaşların Karatay Belediyesi’ne duyduğu güvenin göstergesi olduğunu belirtti. 
AK Parti Belediyeciliği denildiği zaman akla gelen ilk konunun hizmet olduğuna işaret eden Mehmet Akif Ortagedik, sözlerini şöyle tamamladı: “AK Parti Belediyeciliği, kuruluşundan bugüne kadar hiç çizgisini bozmadan devam ediyor. Belediye öncülüğünde kooperatif denildiği zaman da Türkiye’de ilk akla gelen Karatay Belediyesi’dir. Karatay, AK Parti döneminde belediyecilik olarak önemli hizmetler aldı almaya devam ediyor. Bu hizmetlerin en başında da sosyal konutlar ve konut yapı kooperatifler geliyor. Belediyemiz kendisine duyulan güvenle, yaptığı işlerin kalitesi ve güveniyle ilk günden bugüne kadar hep teveccühe mazhar olmuştur. Ben de bu projemizin kazasız belasız nihayete erip sahiplerine teslim edilmesini ve temenni ediyorum. Bu vesileyle Karatay Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” 
BELEDİYE BAŞKANIMIZ ÖNEMLİ YATIRIM VE HİZMETLERE İMZA ATARAK İLÇENİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ
Kentsel dönüşüm projeleri ve yapılan diğer hizmetler ile Karatay’ı modern seviyelere ulaştıran Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür eden MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan ise; “Karatay Belediyemizin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Hasan Kılca Başkanımız göreve geldiğinden bugüne kadar Karatay’da önemli yatırım ve hizmetlere imza atarak ilçenin çehresini değiştirdi. Akıncıpark Toplu Konut Yapı Kooperatifi’nin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

Konuşmaların ardından Karatay Belediyesi’nin 41. Toplu konut hamlesi olan Akıncıpark Toplu Konut Yapı Kooperatifi’nin temeli, dualar eşliğinde atıldı. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 6
  • 0
  • 7
  • 1
  • 1
  • 10
  • 1
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M
    mehmet
    3 yıl önce

    bence önce akçelebi ve keykubat gibi yarım devam eden projeleri bitirilse de bu işlere öyle başlanılması lazım

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (2)
  • K
    Kenan
    3 yıl önce

    Her kooperatif kendi aidatları ile biter belediyeden para değil. üyelerden toplanan yada ihaleye satılan taşınmazların galeri ile bitirilir. böyle olmuş ve olucaktır. Helal olsun inşallah artarak devam eder.

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English