Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

2020 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri sürüyor AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal: "Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı tarihten bu yana sahada ve masada gösterilen başarı, milletimizin gurur kaynağı olmuştur" CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener: "Silah sanayisiyle ilgili ana ünitelerin devletleştirilmesi lazım" MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı: "Hiç kimse Türkiye'nin diriliş ve yükseliş ruhunu sekteye uğratamayacak, buna teşebbüs edenler bedelini ödemekten kurtulamayaca

Anadolu Ajansı haberine göre;

TBMM (AA) - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri sürüyor.


İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, sözlerine "Sınır ötesi operasyon için olumlu oy verdiğimiz tezkerenin gereği yerine getirilmiştir, bunun için teşekkür ederiz." diyerek başladı.


Türkiye'nin içinden geçtiği zorlu süreçte Milli Savunma Bakanlığının bütçesine olumlu oy vereceklerini dile getiren Çıray, yaptıkları eleştirilerin daha çok siyasi konularla ilgili olduğunu ifade etti.


Konuşmasında dış politikayla ilgili eleştirilerde bulunan Çıray, "Derhal parlamenter sisteme geri dönülmelidir. Güçlü parlamento yaratarak buradan destek alınmalıdır. İkincisi de Esad ile doğrudan görüşmeye başlanması gerekir." dedi.


CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, bazı eleştirilerini dile getirirken, AK Parti milletvekilleri, o dönemlerde kendisinin de Bakanlar Kurulunda olduğunu hatırlattı. Şener, "Benim sahip olduğum unvanların hiç birisinde Erdoğan'ın hakkı yoktur. Ancak Erdoğan bütün unvanlarını bana borçludur. 'Aday olmuyorum' dediğim zaman Abdullah Gül ile birlikte iki saat beni ikna etmeye çalıştılar. Bu konuları bırakalım." diye konuştu.


Türkiye'nin Suriye politikası çerçevesinde diplomasi zaafları olduğunu öne süren Şener, "Süreç düzgün idare edilemedi. Niye düşmanı çoğaltıyorsun?" görüşünü öne sürdü.


Abdüllatif Şener, "Dış politika, milli güvenlik konusunda karar vericilerin, hele hele tek kişi karar veriyorsa, yandaş iş adamlarının, eşinin, dostunun, akrabasının silah sanayisinde olması milli güvenlik açısından doğru değildir. Tüm bu silah sanayisiyle ilgili ana ünitelerin devletleştirilmesi lazım. Ciddi bir milli güvenlik politikası uygulanacaksa bunların yapılması lazım." dedi.


HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, bütçede güvenlikçi kalemlerin toplamının 160 milyar liraya ulaşarak, üç kattan fazla bir artış olduğunu öne savundu. Paylan, "Güvenlik-özgürlük dengesini kuramayan ülkeler, bütün kaynaklarını silaha ayırsalar da huzur bulamıyorlar. Bir ülke güvenlikçi politikalara teslim olmamalı." ifadesini kullandı.


MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, hiç kimsenin Türkiye'nin diriliş ve yükseliş ruhunu sekteye uğratamayacağını, buna teşebbüs edenlerin bedelini ödemekten kurtulamayacaklarını söyledi.


Güçlü ve caydırıcı savunma sisteminin sürdürülebilir olması gerektiğini ve buna ilişkin planlamaların yapılmasının zorunlu olduğunu dile getiren Kalaycı, subay, astsubay, uzman erbaşların özlük hakları ve özellikle emekli aylıklarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.


Kalaycı, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çalışan sivil memurların da yaşadıkları sorunlara çözüm aradıklarını belirtti.


-"Bekamızı korumak"


AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Türkiye'nin uzun yıllardır terörle mücadele ettiğini, dünya üzerinde terörden en fazla zarar gören ülkeler arasında olduğunu vurguladı.


Terörle mücadelede TSK'nin önemli bir rol üstlendiğini dile getiren Ünal, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı ile bölgede barışı hedeflediğinin altını çizdi. Ünal, "Hiç kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Hiçbir bölge vatandaşıyla da sorunumuz yoktur. Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı tarihten bu yana sahada ve masada gösterilen başarı milletimizin gurur kaynağı olmuştur." dedi.


Savunma sanayisinde gelinen aşamadan gurur duyduğunu vurgulayan Ünal, Suriye'de güvenli bölge oluşturulduktan sonra burada yaşamı yeniden başlatmayı ve Türkiye'de bulunan Suriye vatandaşlarını vatanlarına kavuşturmak istediklerini belirtti. Ünal, "Atılan adımlar, güvenlikçi politikalar yerine bekamızı korumak olarak yorumlanmalıdır." değerlendirmesini yaptı.


CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a, "Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesi doğru mudur? Bunu, milli savunma, ülke güvenliği adına tehdit olarak görüyor musunuz? 50 milyon dolara Katarlılara verildiği ifade ediliyor. Bunun ihalesi yapılmış mıdır? Biz görebilir miyiz? Hangi şartname ve usul ile yapılmıştır? Gizli bir kararname olduğu söyleniyor. Neden gizlidir? Gizli ve örtülü birtakım işlemler yapılıyor ise başta bunun sizin tarafınızdan açıklanması gerekir?" sorularını yöneltti.


MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, bugün en demokratik kabul edilen ülkeden başlayarak bütün ülkelerin güvenlikle ilgili politikalarının olduğunu dile getirdi.


Vahapoğlu, "Devletimizin bulunduğu bu coğrafyadaysanız, Türk ve İslam dünyasının kutbu iseniz, buna karşı çıkan bütün mihrakların hedefindesinizdir. Türkiye'nin güvenlik konusundan taviz verme gibi lüksü yoktur. Güvenlik ile tedbirler konusunda taviz veren hükümetler de bu millete karşı vebal altına girecektir." diye konuştu.


CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, "Tank Palet Fabrikasının yüzde 49'u hangi tarihteki ihaleyle devredildi? Cumhurbaşkanın söylediği gibi anaokulu öğrencisine anlatır gibi anlatın da öğrenmeyen kalmasın." ifadelerini kullandı.


CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, "Tank Palet Fabrikası'nın Katarlılarda olmasının, bir milletvekili olarak zoruna gittiğini" ifade etti. Şahin, "Gelin bir kampanya yapalım, CHP milletvekilleri olarak fabrika için maaşlarımızı vermeye hazırız. Bu, mili bir konu." dedi.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English