2014 FIFA Dünya Kupası'na doğru

Eklenme Tarihi: 09.06.2014 - 14:44

Brezilya'da görev yapacak 32 teknik adamın 4'ü daha önce Türkiye'de çalıştı İspanya'yı dünya şampiyonu yapan Del Bosque, Beşiktaş'ın başında 6 ay kalabildi Almanya Teknik Direktörü Löw, Fenerbahçe ve Adanaspor'da görev yaptı Bosna Hersek Teknik Direktörü Susic, Türkiye'de 5 takımda görev aldı Cezayir teknik Direktörü Halilhodzic, Trabzonspor'u çalıştırdı

İSTANBUL (AA) - BÜLENT ASLAN - Brezilya'da düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek 32 teknik adamın 4'ü daha önce Türkiye'de çeşitli kulüplerde görev yaptı.

İspanya Teknik Direktörü Vicente Del Bosque Beşiktaş'ta, Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw, Fenerbahçe ve Adanaspor'da, Bosna Hersek Teknik Direktörü Safet Susic İstanbulspor, Konyaspor, Ankaragücü, Çaykur Rizespor ve Ankaraspor'da, Cezayir Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic ise Trabzonspor'da görev aldı.

Dünya Kupası'nda görev yapacak bu 4 teknik adam da Türkiye'de başarılı olamayıp, çalıştırdıkları takımlarda kupa kazanamadı ve görevlerinden ayrılmak zorunda kaldı.  

 

- En kısa süreli çalışan Del Bosque oldu

 

Türkiye'de çalışan 4 teknik direktör içinde en kısa süre görevde kalanı Vicente Del Bosque oldu.

İspanya'nın Real Madrid takımıyla ulusal ve uluslararası birçok başarı yakaladıktan sonra 2004'ün haziran ayında Beşiktaş'ın başına geçen Vicente Del Bosque'nin, 25 Ocak 2005'te Türkiye Kupası'nda Konyaspor karşısında alınan mağlubiyet sonrasında görevine son verildi.

Kısa süren Beşiktaş serüveninin ardından siyah-beyazlı kulübe dava açan İspanyol teknik adam, 8 milyon avroya yakın tazminat kazandı.

Del Bosque, Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra 2008'de İspanya Milli Takımı'nın başına geçti ve takımına 2010'da Dünya Kupası, 2012'de de Avrupa Şampiyonası'nı kazandırdı.

İspanyol teknik adam bu iki büyük şampiyonluğun yanı sıra Real Madrid ile 2 kez Şampiyonlar Ligi, 2 kez UEFA Süper Kupa, 1 kez Kıtalararası Kupa, 2 kez lig şampiyonluğu, 2 kez de İspanya Süper Kupası'nı kazanmayı başardı.

Del Bosque, 2014'te takımını dünya şampiyonu yapması halinde de İtalyan Vittorio Pozzo'dan sonra 2 kez Dünya Kupasını kazanan teknik direktör olarak tarihe geçecek.

 

- Löw, Yıldırım'ın ilk teknik direktörüydü

 

Almanya Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğü yapan Joachim Löw, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın göreve getirdiği ilk teknik direktör oldu.

1998-1999 sezonunu Löw yönetiminde ligi 3. sırada tamamlayan Fenerbahçe'de, sezonun bitimiyle Alman çalıştırıcıyla yollar ayrıldı.

Löw, daha sonra 2000 yılının aralık ayında Adanaspor ile anlaştı. Alınan kötü sonuçların ardından Alman teknik adam 28 Şubat 2001'de görevinden ayrıldı.

 

- En uzun süre çalışan Susic

 

Bosna Hersek Teknik Direktörü Safet Susic ise Türkiye'de en çok çalışan teknik adamlardan biri oldu.

Susic, 1996'da İstanbulspor ile başlayan Türkiye serüveninde 2009'a kadar Konyaspor, Ankaragücü, Çaykur Rizespor ve Ankaraspor'da görev yaptı.

 

- Halilhodzic, Trabzonspor'u çalıştırdı

 

Cezayir Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic de 2005-2006 sezonunda Trabzonspor'un başında yer aldı.

2005-06 sezonunun devre arasında Şenol Güneş'in yerine Trabzonspor'un başına gelen Boşnak teknik adam, 6 aylık sözleşmesi sona erince Türkiye'den ayrıldı.


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”