Son Dakika Haberler

2014 FIFA Dünya Kupası'na doğru

Eklenme Tarihi: 06.06.2014 - 14:08

Galatasaray'ın Kamerunlu savunma oyuncusu Chedjou: "Dünya Kupası'nda zor bir grupta mücadele edeceğiz. Evsahibi Brezilya, tabii ki bu grubun favorisi. Meksika ve Hırvatistan ile grubu ikinci tamamlamak için mücadele vereceğiz" "Brezilya'daki organizasyon, benim oynayacağım ikinci dünya kupası olacak. Umarım ilkine kıyasla daha fazla şans bulurum ve daha iyi anılarım olur" "Türk Milli Takımı'nın Brezilya'da olmaması, oyuncular adına çok üzücü. Ancak Türk Milli Takımı, bu oyuncular ve bu ligle

İSTANBUL (AA) - EMRAH OKTAY / ERCAN ÇAKAR - Kamerun Milli Takımı ile Brezilya'da düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek Galatasaraylı savunma oyuncusu Aurelien Chedjou, A Grubu'nu favori Brezilya'nın ardından ikinci bitirebilmek için çabalayacaklarını söyledi.

Brezilya'da 12 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Dünya Kupası'nın kadrosuna davet edilen Chedjou, AA muhabirine kupa öncesinde değerlendirmede bulundu.

Kupada Brezilya, Hırvatistan ve Meksika'nın yer aldığı A Grubu'nda bulunduklarını hatırlatan Kamerunlu savunma oyuncusu, "Dünya Kupası'nda zor bir grupta mücadele edeceğiz. Evsahibi Brezilya, tabii ki bu grubun favorisi. Meksika ve Hırvatistan ile grubu ikinci tamamlamak için mücadele vereceğiz. Burada bizim ufak bir avantajımız var. Çünkü Brezilya ile üçüncü maçı oynayacağız. Grubu ikinci tamamlamayı umut ediyorum" diye konuştu.

Güney Afrika'da 2010'da düzenlenen Dünya Kupası'nda iyi anılarının bulunmadığını anlatan Chedjou, "Güney Afrika'da sadece bir maç oynamıştım, takım da sıfır puanda kalmıştı. Onun için o dünya kupası, benim adıma iyi bir anı değildi. Bir oyuncunun hayal edebileceği ve oynayabileceği en büyük organizasyon. Kimi büyük oyuncular vardır ki hiçbir zaman Dünya Kupası'nda oynayamamıştır. Brezilya'daki organizasyon, benim oynayacağım ikinci dünya kupası olacak. Umarım ilk dünya kupasına kıyasla daha fazla şans bulurum ve daha iyi anılarım olur" ifadelerini kullandı.

 

- "Sezonun sonlarına doğru iyi bir ivme yakaladım"

Kendi performansını değerlendiren Aurelien Chedjou, Galatasaray'da sezon sonuna doğru iyi bir çıkış yakaladığını belirterek, bu çıkışı 2014 Dünya Kupası'nda da devam ettirmek istediğini söyledi.

Chedjou, Türkiye'de uygulanan yabancı sınırlaması nedeniyle sezon içinde istediği performansı gösteremediğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Sezonun sonlarına doğru iyi bir ivme yakaladım. Ufak tefek sakatlıklarım artık beni rahatsız etmiyor. Sezon içinde ivme yakalayamamamın nedeni herkesin bildiği 6 yabancı oyuncu kuralı. Ona rağmen sezon sonunda çıkış yakalamam, hem benim adıma hem de Dünya Kupası'nda mücadele edecek takımım adına iyi bir durum. Umarım Dünya Kupası'nda göstereceğim iyi performansı da bir sonraki sezonun başlangıcına taşırım."

 

- "Türk Milli Takımı'nın Brezilya'da olmaması, çok üzücü"

Türkiye Milli Futbol Takımı'nın Brezilya'daki organizasyona katılamamasının takımın kötü olduğu anlamına gelmediğini vurgulayan Chedjou, ay-yıldızlı ekibin Brezilya'da mücadele edememesini "üzücü" olarak niteledi.

 Türkiye'nin birçok kaliteli oyuncuya sahip olduğunu anlatan Chedjou, şöyle devam etti:

"Bir milli takımın dünya kupasına gidememesi, o takımın kötü olduğu anlamına gelmez. 2014 Dünya Kupası'na gidemeyen çok iyi ve tarihi başarılarla dolu ülkeler var. Bence Türkiye, geleceği parlak bir takım. Burak Yılmaz, Semih Kaya ve Selçuk İnan çok iyi oyuncular. Takım arkadaşım olmadığı için ismini saymayacağım birçok iyi oyuncu da var. Türk Milli Takımı'nın Brezilya'da olmaması, oyuncular adına çok üzücü. Ancak Türk Milli Takımı, bu oyuncular ve bu ligle daha fazla şeyi hak ediyor. Geleceği parlak olan bu takımın bir gün dünya kupasında oynayacağını düşünüyorum."

 

- "Galatasaray taraftarı bizi her zaman destekliyor"

 

Kamerunlu futbolcu, Türkiye'nin Brezilya'ya gidememesi nedeniyle Galatasaray taraftarının sarı-kırmızılı takımda forma giyen oyuncuları destekleyeceğini aktardı.

Galatasaray'da forma giyen oyunculardan birisinin şampiyon olması durumunda kupayı İstanbul'a getirebileceğini kaydeden Chedjou, "Taraftarlarımızın 2014 Dünya Kupası sırasında Muslera'nın veya bizim maçlarımızı izlerken, takımlarımızı destekleyecek olması çok güzel bir şey. Onlara şimdiden çok teşekkür ediyorum. Ortada bir gerçek var ki Galatasaray taraftarı bizi her zaman destekliyor. Belki sezon başında Muslera veya biz dünya kupasını buraya getiririz. Kupanın ardından da sezona iyi başlayacağız ve dördüncü yıldızı da biz takacağız" şeklinde görüş belirtti.

Kamerun'un Dünya Kupası aday kadrosunda Türkiye'den birden fazla oyuncu olmasının avantaj oluşturabileceğini bildiren 29 yaşındaki savunmacı, "Kamerun Milli Takımı'nda Türkiye Ligi'nde oynayan futbolcular var. Daha farklı futbol kültürlerinden gelen Kamerunlu arkadaşlarımız var. Bizim avantajımız, Türkiye Ligi'nin biraz daha kaliteli olması. Çünkü buradaki futbol kültürü otomatik olarak bizi de etkiliyor. Türkiye Ligi'nin kalitesinin artması, sadece Kamerun değil, diğer ülkelerin milli takımlarını iyi anlamda etkileyecektir" diye konuştu.

 

- "Dünya Kupası'nda Messi ve Suarez ön plana çıkar"

Dünya kupalarına golcü futbolcuların damga vurduğunu anlatan deneyimli futbolcu, Brezilya'daki organizasyonda Arjantinli Lionel Messi ile Uruguaylı Luis Suarez'in ön plana çıkabileceğini ifade etti.

Kupada birçok önemli golcünün forma giyeceğini anlatan Chedjou, "Dünya Kupası'na golcü anlamında damga vuracak birden fazla oyuncu çıkacağını düşünüyorum. Ama içlerinde en avantajlısı Barcelonalı Messi olacak. Çünkü ülkesine yakın bir yerde mücadele edecek. Müller veya Benzema da olabilir ama bunların yanında Luis Suarez de kupaya damga vurabilir. Çünkü kendisi sürekli defans oyuncularıyla çarpışan, onlarla mücadele eden bir oyuncu. Messi ve Suarez'in ön plana çıkacağını düşünüyorum" şeklinde sözlerini tamamladı.

 

Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”