2014 FIFA Dünya Kupası

Eklenme Tarihi: 21.06.2014 - 16:19

Nijerya adına forma giyen Fenerbahçe'nin yıldızı Emenike, takım olarak baskı hissettiklerini açıkladı

ANKARA (AA) - Fenerbahçe'nin golcü ismi Emmanuel Emenike, Brezilya'da devam eden FIFA Dünya Kupası'nda Nijeryalı oyuncular olarak baskı hissettiklerini söyledi.

FIFA'ya konuşan Emenike, Dünya Kupası'nda Nijerya'nın gruptaki şansını değerlendirdi.

İlk maçta İran ile golsüz berabere kalmalarının ardından çok eleştirildiklerini belirten Emenike, "İşler iyi gitmediğinde herkes böyle konuşur. Ne yapabilirsiniz ki? Sadece sıkı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

 Baskı hissettiklerini vurgulayan Fenerbahçeli golcü, "Bizi baskı bekliyor. İlk maç istediğimiz gibi gitmedi. Yolumuza devam etmeli ve Bosna Hersek karşısında galip gelerek grupta neler olacağını görmeliyiz" ifadesini kullandı.

 Nijerya'da futbola yoğun bir ilgi olduğunu ve ülkesi adına elinden geleninin en iyisinin yaptığını kaydeden 27 yaşındaki oyuncu, "Hala takım olarak birlik içindeyiz. İran maçının ilk yarısı bittiğinde soyunma odasında ruh halimiz yeterince coşkulu değildi ama artık antrenmanlarda bile herkes forması için savaşıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Takımın deneyimli oyuncuları Joseph Yobo ve Vincent Enyeama'nın Nijerya için öneminden bahseden Emenike, "Sürekli bizle konuşur ve tavsiyelerde bulunurlar. Özellikle Yobo, kaptan olarak çok iyidir. Bize İran maçı sonucunun dünyanın sonu olmadığını ve Bosna Hersek'i yenerek son 16'ya kalabileceğimizi sürekli hatırlatıyor" diye konuştu.

F Grubu'nda Nijerya ile Bosna Hersek, yarın TSİ 01.00'de Arena Pantanal Cuiaba'da karşılaşacak.

 


Kaynak: