Son Dakika Haberler

Kızı 2010'da yapılan KPSS'de başarılı olamadığı için atanamayan avukat baba, hukuk mücadelesini sürdürüyor Avukat Yeşilyurt: "Çok mağdur olduk. Kopya olayı belli bir organizasyon içinde yapılmış. Bu saatten sonra bunun telafisi mümkün değil ama sonuna kadar bunun takipçisi olacağım. Kaybedersem de Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, her yere başvuracağım"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Usulsüzlük iddiaları nedeniyle bazı bölümleri iptal edilen 2010'daki KPSS'ye kızı giren Avukat Cemal Yeşilyurt, mağdur olduklarını belirterek, "Kopya olayı belli bir organizasyon içinde yapılmış. Bu saatten sonra bunun telafisi mümkün değil ama sonuna kadar bunun takipçisi olacağım. Kaybedersem de Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, her yere başvuracağım" dedi. 

Avukat Yeşilyurt, Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümünün iptal edilmemesi üzerine, bu bölümdeki sınav soru ve cevaplarının yüzlerce adaya servis edildiğini savunarak, sınavın bu kısımlarının da iptali istemiyle Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Ankara 1. İdare Mahkemesi'nin davayı reddetmesi üzerine, Yeşilyurt kararı temyiz etti. Temyiz istemini görüşen Danıştay 12. Dairesi, İdare Mahkemesi'nin kararını bozdu. 

Daire'nin kararında, 2010'da yapılan KPSS hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu ve Yükseköğretim Denetleme Kurulu tarafından başlatılan soruşturma ve incelemelerin sonuçları araştırılarak bir karar verilmesi gerekirken, eksik araştırmaya dayanılarak 2010 KPSS'nin Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin iptali istemine ilişkin kısımları yönünden davanın reddedilmesinde isabet bulunmadığı bildirildi. 

ÖSYM Başkanlığının, Danıştay 12. Dairesi'nin kararının düzeltilmesi istemi de reddedildi. 

Davayla ilgili AA muhabirine bilgi veren Avukat Cemal Yeşilyurt, İdare Mahkemesi'nin, Danıştay'ın bozma kararının ardından yeniden bir karar vereceğini söyledi.

Tarih bölümü mezunu kızı Burcu Yeşilyurt'un 2010'daki KPSS'ye girdiğini ve başarılı olamadığı için atanamadığını belirten Yeşilyurt, "Bu davayı ilk açan benim. Çok mağdur olduk. Kopya olayı belli bir organizasyon içinde yapılmıştır. Bu saatten sonra bunun telafisi mümkün değil ama sonuna kadar bunun takipçisi olacağım. Kaybedersem de Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, her yere başvuracağım. Benim kızım onur belgesiyle mezun oldu. Mesela yabancı dil mezunu olan bir öğrenci matematik bölümünde bütün soruları yapmış. Bunlarla ilgili bir sürü soruşturma var. Bu, cemaat tarafından yıllardır kullanıldı" diye konuştu.

2010'da yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) soruların sınavdan önce dışarıya sızdırıldığı iddiaları üzerine, ÖSYM Yürütme Kurulu, Eğitim Bilimleri Sınavı'nın iptaline karar vermişti. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English