Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

19 Mayıs kutlamaları 23 Nisan'da olduğu gibi evlerde yapılacak

Bu yıl 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında meydanlar, koronavirüs önlemleri nedeniyle boş kalacak. Ancak, tıpkı 23 Nisan'da olduğu gibi coşku evlerde yaşanacak. Kutlamaların ilk adresi Anıtkabir olacak. Samsun'da da çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Törenlerde sosyal mesafeye uyulacak, katılımcı sayısıysa sınırlı tutulacak.

19 Mayıs kutlamaları 23 Nisan’da olduğu gibi evlerde yapılacak
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı… Milli Mücadele'nin başlangıcının 101. yılı, koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında kutlanacak. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu'ya geçerek Milli Mücadele'yi başlatmak için Samsun’a ayak bastığı gün milyonlar onu evlerinde anacak, tıpkı 23 Nisan’da olduğu gibi bu bayram coşkusu da evlerde yaşanacak.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI ANITKABİR'İ ZİYARET EDECEK
19 Mayıs kutlamaları için ilk resmi törenin adresi Ankara olacak. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, salı günü gençlerle birlikte Ata'nın manevi huzurunda olacak. Salgın nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenecek törene katılacakların da programı takip edecek olan basın mensuplarının da sayısı sınırlı tutulacak.

19 MAYIS KUTLAMALARININ MERKEZİ SAMSUN OLACAK
Kutlamaların bir diğer merkezi ise Samsun. Samsun'daki etkinlikler de az sayıda katılım ve sosyal mesafe kurallarıyla gerçekleştirilecek. Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğindeki tören, saat 10:00'da Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayacak. 7 atletizm sporcusu, Türk bayrağını Bandırma Vapurun'a ulaştıracak.

SAAT 21.19'DA EVLERDEN İSTİKLAL MARŞI OKUNACAK
Gün içerisinde çeşitli etkinliklerin yapılacağı Samsun'da akşam saatler 21:19'u gösterdiğinde Samsunlular evlerinin balkonlarına çıkarak İstiklal Marşı'nı okuyacak. Sporcular da aynı saatte 19 Mayıs Stadyumu'nda Atatürk posteri ve dev Türk bayrağı açacak.

Pek çok belediye sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinde kalanların bayram coşkusuna ortak olması için çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi de 10 konser otobüsüyle 7 ilçede gezici konserler verecek.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English