Son Dakika Haberler

1922 Konyaspor'dan Akşehirspor açıklaması: Prensip anlaşmasına varıldı

Eklenme Tarihi: 14.06.2019 - 21:28 , Son Güncellenme: 14.06.2019- 23:37

Konyaspor’un ardından 1922 Konyaspor’da da Olağanüstü Genel Kurul heyecanı yaşanacak. Saat 17.30’da Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu Basın Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek genel kurul öncesi Akşehirspor’un 1922 Konyaspor’a talip olduğu öğrenildi. Konuyla ilgili de 1922 Konyaspor'dan açıklama yapıldı.

1922 Konyaspor’dan Akşehirspor açıklaması: Prensip anlaşmasına varıldı
Geçtiğimiz sezon içinde yapılan genel kurulda ismini 1922 Konyaspor olarak değiştiren Yavru Kartal, cumartesi günü genel kurula gidiyor.

İKİ SEÇENEK VAR
Zahir Renklibay başkanlığındaki yönetim kurulu sezon sonunda görevi bırakma kararı alırken kongrede iki seçenek ön planda olacak.

Geçtiğimiz sezon 3. Lig’in kapısından dönen Akşehirspor’un talip olduğu 1922 Konyaspor için Konyaspor yönetimi ile görüşmeler sürüyor. Anlaşma sağlanması halinde Yeşil Beyazlı kulüp, Akşehirspor’a devredilerek tüzükte kulüp ismi değiştirilecek ve Kırmızı Beyazlı ekip, yeni sezonda 2. Lig’de yer alacak.

GİDİŞATA BAĞLI

Akşehirspor ile anlaşma olmaması durumunda ise kulübün başına aynı zamanda Konyaspor Taraftar Sorumlusu olan Ramazan Özbek’in geçmesi bekleniyor. Özbek’in, genç isimlerden oluşan bir liste hazırladığı ve Akşehirspor’la anlaşılamaması durumunda genel kurulda delegelerin oylarına bu listeyi sunacağı öğrenildi.

TFF 2. Lig’de mücadele veren Konya Anadolu Selçukspor, 1 Haziran itibariyle 1922 Konyaspor olarak adını değiştirmiş, geçtiğimiz günlerde Konyaspor Kulübü de yaptığı açıklamada, pilot takımın Konyaspor’un kanatları altında faaliyetlerini sürdüreceği ifade edilmişti.

TATLICAK ALTYAPIYA

Öte yandan Yeşil Beyazlı ekibin Akşehirspor’a devri durumunda, antrenmanlarını yaptığı 5 yıldızlı otelleri aratmayan Tatlıcak Tesisleri’nin altyapıya verileceği gelen bilgiler arasında…

KULÜPTEN AÇIKLAMA

1922 Konyaspor'dan yapılan açıklama ise şu şekilde:

"İkinci ligde mücadele eden 1922 Konyaspor kulübümüz için bugün idari binamızda Akşehirspor yetkilileriyle bir görüşme gerçekleşmiştir.

Toplantıda Akşehir Belediye Başkanı, Akşehirspor kulüp başkanı ve şehrin ileri gelenleri ile yönetim kurulu üyelerimiz görüş alışverişinde bulunmuşlardır.

Toplantının sonunda 1922 Konyaspor Kulübümüzün Akşehirspor’a devri için taraflar prensip anlaşmasına varmışlardır. Konu hakkında kapsamlı açıklama önümüzdeki günlerde yapılacaktır."

Yeni Konya Gazetesi/Hüseyin Avni Uğur

Kaynak: