Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

15 Temmuz’un 5.yılında binlerce Konyalı Mevlana Meydanı’nda buluştu

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Türk milletinin kahramanca karşı koyuşunun 5’inci yıl dönümünde binlerce Konyalı ellerinde Türk bayraklarıyla Mevlana Meydanı’nda toplandı. Vatan için canını feda eden şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin anıldığı gecede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın millete seslenişi dev ekrandan takip edildi.

15 Temmuz’un 5.yılında binlerce Konyalı Mevlana Meydanı’nda buluştu
5 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimini ve milletin bu hainliğe kahramanca karşı koyuşunun 5’inci yılında binlerce Konyalı Mevlana Meydanı’nda buluştu.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen program, şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. “Türkiye Geçilmez” temalı sinevizyon gösteriminin izlenmesiyle devam eden programda daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın millete sesleniş konuşması dev ekrandan takip edildi.
ŞEHİTLERİMİZ BU MİLLETE KEFEN BİÇENLERE HAK ETTİKLERİ DERSİ VERDİ
15 Temmuz’da şehitlerin bu millete kefen biçenlere hak ettikleri dersi verdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, peygamberlikten sonraki en şerefli makama ulaşan şehitlere vefa borcumuzu geride bıraktıkları emanetlerine sahip çıkarak ödemenin gayreti içinde olacaklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hakka tapan milletimizin istiklal aşkı, hür yaşamış bayrağımızın nazlı dalgalanışı, yurdumuzun üzerinde ebediyen inleyecek ezanlarımızın sesi şahidimiz olsun ki, ülkemize ve milletimize yapılan ihaneti asla unutmayacağız. Bu alçaklığın hesabını, yakaladığımız tespit ettiğimiz tüm hainlerden sorduk, sormaya devam edeceğiz.” dedi.

HAKSIZLIĞA KARŞI DİRENEN MİLLETİMİZİN FERDİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM
Daha sonra meydandaki Konyalılara hitap eden Konya Valisi Vahdettin Özkan, “15 Temmuz’un seney-i devriyesinde milletimizin yek vücut halinde birlik beraberlik içinde hain darbecilerin, işgalcilerin karşısında göstermiş olduğu direncin daim olduğunu görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Annelerimiz, bacılarımız, kız kardeşlerimiz, gençlerimiz haksızlık karşısında her zaman olduğu gibi bugün de feda-i can etme noktasında kararlılık içindedir. Bu vesileyle memleketin birliği bütünlüğü için bayrak için, ezan için, Kur’an için canının feda etmiş bütün şehitlerimizin manevi huzurunda tazimle eğiliyoruz. Yine bu uğurda gazi olmuş bütün kardeşlerimizi de muhabbetle selamlıyoruz.” şeklinde konuştu.
DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Cumhurbaşkanı Erdoağan’ın kararlığı sayesinde Türkiye’nin bugün her zamankinden çok daha güçlü bir ülke haline geldiğini vurgulayarak, “Bugün kimliğimizle, inancımızla dünyanın her yerinde kendimizi ispat etmiş bir ülke olarak dünya lideriyle birlikte artık Türkiye bir dünya ülkesi haline geldi. Eğer darbeciler istediklerini başarmış olsaydı bugün Türkiye mahkum olmuş, bağımsızlığı esaret altına girmiş ve başka ülkelerin dış güçlerin bağımlısı haline gelmiş bir ülke olacaktı. Elhamdüllilah buna fırsat vermedik. Bundan sonra da vermeyeceğiz.” diye konuştu.
15 TEMMUZ GECESİ BİR ASRA BEDEL BİR GECEYDİ
AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Çok değil daha 5 yıl önce bu meydan yine böyle ayaktaydı. Bir gece ki ama ne gece, bir asra bedel bir geceydi. Evvel-i asrın ihanetiydi. Aldatıcılar bu milleti Allah ile aldatmıştı. Ama Allah ile aldatanların sonu herkesin malumu. Ama sonu da elhamdüllilah asrın zaferi olan bir gece oldu. Ne söylesek 251 şehidimiz gibi ifade edemeyiz. Ne söylesek Ömer Halisdemir kadar ifade edemeyiz. Allah bir daha bu millete 15 Temmuzları göstermesin.” dedi.

LİDERİ HAK YOLDA OLAN BİR MİLLETİN SIRTI ASLA YERE GELMEZ
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, devlet içinde uzun yıllar sinsice örgütlenen FETÖ’nün, 5 yıl önce devleti ele geçirmek için hain bir darbe girişimi ile düğmeye bastığını, Türkiye tarihinin en alçak, en acımasız ve en kalleş saldırısı sorası 251 vatandaşın şehadet şerbeti içtiğini, 2 binin üzerinde vatandaşın ise gazilik payesi ile onurlandığını hatırlatarak, vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden şehitlerimize rahmet, kahraman gazilerimize sağlık ve uzun ömürler diledi.
Başkan Altay coşkulu kalabalığa hitabını şu sözlerle sürdürdü: “O gece 80 milyonun kalbi birlikte attı. Milletimizin genci yaşlısı, kadını erkeği; ülkesi, bayrağı, bağımsızlığı söz konusu olduğunda birer kahramana dönüşeceğini bir kez daha ispat etti. Tüm dünya, ‘Bir millet istemedikçe hiçbir güç ona esaret gömleği giydiremez’ hakikatini aziz milletimizden tekrar öğrendi. Gecenin sonunda dostlarımız sevindi, düşmanlarımız kahroldu. Ebeden kahrolsunlar inşallah. Lideri hak yolda olan bir milletin sırtı asla yere gelmez. 15 Temmuz gecesinin de iki büyük kahramanı var: Biri liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, diğeri siz aziz milletimiz. Allah hepinizden razı olsun.”

Başkan Altay, “Bu aziz millet, vatanı için gözünü kırpmadan ölüme koşan yiğitlerimizi tarih durdukça unutmayacak. Yazdıkları muhteşem destan kıyamete kadar nesilden nesile gururla aktarılacak.” dedi.

BU VATAN SİZE MİNNETTAR
Konya iş dünyası adına söz alan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü de, “FETÖ’nün ihanetinin beşinci yılı. Bu ihaneti püskürtmek için karşısında canını siper eden şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum, gazilerimize Rabbimden şifalar diliyorum. Bu vatan size minnettar. Hepimiz o karanlık geceyi aydınlığa çevirmek için mücadele ettik. Geleceğimizi ipotek altına almak için silahını bize çeviren, bizim tankımızı yine bizim üzerimize süren hainlere karşı direnen kahramanlarımıza minnettarız.” cümlelerini kullandı.
15 Temmuz Gazisi İbrahim Özen’in darbe gecesinde yaşadıklarını anlatmasının ardından program şiir dinletisiyle devam etti.
Bekir Develi’nin gerçekleştirdiği söyleşiden sonra Arslanbek Sultanbekov ve Orhan Hakalmaz kahramanlık türküleri seslendirdi.

Programda 15 Temmuz’u anlatan filmler duygulu anlar yaşatırken, saatler 00.13’ü gösterdiğinde sela okundu. Program, yapılan dualarla tamamlanırken, demokrasi nöbeti sabaha kadar devam etti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 12
  • 0
  • 9
  • 8
  • 3
  • 7
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • SA
    Sefer Atabey
    3 yıl önce

    Camilerde saflari seyreltelim meydanda safları siklastiralim hani virüs vardı?

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (3)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English