Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"11. Diyarbakır Karpuz Festivali" renkli görüntülere sahne oldu

Karpuz taşıyan develerin yer aldığı yürüyüşle başlayan festivalde, çocuklar arasında karpuz yeme, yuvarlama ve karpuza en yakışan çocuk yarışması, üreticiler arasında da karpuz ağırlık yarışması düzenlendi, çeşitli sanatçılar konser verdi Vali Münir Karaloğlu: "Maalesef kuraklıktan karpuzumuz da etkilendi. Geçen seneki büyüklüklere ve iriliklere ulaşamadı. Ama yine dünyanın en büyük karpuzlarından"

Anadolu Ajansı haberine göre;

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da düzenlenen "11. Diyarbakır Karpuz Festivali"nde renkli görüntüler yaşandı.


Valilik tarafından düzenlenen festival, Ekinciler caddesinden Dağkapı meydanına kadar karpuz yüklü develerin de yer aldığı yürüyüşle başladı.


Dağkapı meydanında halk oyunları ekibinin Diyarbakır ile Ege ve Karadeniz bölgesinin oyunlarını sergilemesiyle festival sürdü.


Daha sonra çocuklar arasında karpuz yeme ve yuvarlama yarışması yapıldı. 0-2 yaş arasındaki bebekler karpuza en yakışan çocuk yarışmasında içi koyulan iri Diyarbakır karpuzlarının içinde poz verdi.


- Kadın çiftçi 45 kilo 500 gramlık karpuz yetiştirdi


Vatandaşların doyasıya eğlendiği festivalde, karpuz ağırlık yarışmasında, 45 kilo 500 gramlık karpuzla çiftçi İkram Atlı birinci, 44 kilo 100 gramla Abdulhamit Atlı ikinci, 39 kilo 700 gramla Mehmet Kaya üçüncü oldu.


Yarışmalarda dereceye giren çocuk ve üreticilere çeşitli ödüllerin verilmesinin ardından festivale katılan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Kürtçe türkü söyledi.


Festivalin sonunda sanatçı İlyas Yalçıntaş, Ali Aktaş, Leyla Aslan ve İbrahim Candan konser verdi.


- Üreticilere destek verildi


Vali Münir Karaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın kadim bir şehir, gastronomisiyle, tarım ve hayvancılığıyla önemli bir üretim merkezi olduğunu söyledi.


Kentin en önemli ürünlerinden biri, sembollerinden olan karpuz ile ilgili festival yaptıklarını kaydeden Karaloğlu, geçen yıl salgın dolaysıyla festivali yapamadıklarını, sadece yarışma kısmını düzenlediklerini anımsattı.


Bu yıl normalleşmeyle beraber tedbirleri alarak açık alanda festival yaptıklarını dile getiren Karaloğlu, festivalde üreticiler ve çocuklar arasında karpuza bağlı olarak yarışmalar olduğunu belirtti.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak karpuz yetiştiriciliğini teşvik için GAP Tarımsal Araştırma Merkezinde karpuz fidesi yetiştirerek çiftçilere dağıttıklarını, ilaç ve gübre desteği verdiklerini ifade eden Karaloğlu, "Ama maalesef kuraklıktan karpuzumuz da etkilendi. Geçen seneki büyüklüklere ve iriliklere ulaşamadı. Ama yine dünyanın en büyük karpuzlarından. İnşallah güzel ve eğlencesi bol bir festival olur." dedi.


Festivale, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English