Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ziyaretçiler Konya’ya ait ürünleri bu mekandan satın alabilecek

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ankara Yolu üzerinde, Konya Bilim Merkezi yanında Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı sürdürülen Yöresel Ürünler Satış Ofislerinde incelemelerde bulundu. Amaçlarının Konya’yı ziyarete gelenlerin veya şehirden transit geçenlerin Konya’ya ait ürünleri alabilecekleri bir mekan oluşturmak olduğunu belirten Başkan Altay, “Özellikle yerel kalkınmaya öncülük etmek adına Konya genelindeki kooperatiflerde ürettiğimiz ürünleri burada satışa sunmuş olacağız" dedi.

Ziyaretçiler Konya’ya ait ürünleri bu mekandan satın alabilecek
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak Yöresel Ürünler Satış Ofisleri inşaatı tüm hızıyla sürüyor.
Ankara Yolu üzerinde, Konya Bilim Merkezi’nin yanında yapımı devam eden Yöresel Ürünler Satış Ofislerinde incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın turizm potansiyelini artırmak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini söyledi.
“BİRKAÇ AY İÇİNDE HİZMETE SUNMUŞ OLACAĞIZ”
Konya’yı ziyarete gelenlerin Konya’nın yöresel ürünlerine ulaşabilecekleri mekanlar inşa ettiklerini vurgulayan Başkan Altay, “Özellikle Altın Çarşı dönüşümünde yapmış olduğumuz ‘Niyazlık’ markamızla Konya’ya yeni hediyelikler üretmiştik. Şimdi de Konya Bilim Merkezi’nin hemen yanında Konya-Ankara Yolu üzerinde, özellikle havaalanına gidenlerin çıkıştan önce kullanabilecekleri bir yöresel ürünler satış yeri inşa ediyoruz. İnşallah birkaç ay içinde tamamlayarak hizmete sunmuş olacağız” ifadelerini kullandı.
“KONYA, HIZLA BİR TURİZM ŞEHRİNE DÖNÜŞÜYOR”
Amaçlarının Konya’yı ziyarete gelenlerin veya şehirden transit geçenlerin şehre ait ürünleri alabilecekleri bir mekan oluşturmak olduğunu kaydeden Başkan Altay, “Konya üreten bir şehir, bir sanayi şehri. Hızla da bir turizm şehrine de dönüşüyor. Coğrafyamızın her bölgesinde kendine has ürünlerin yetiştirildiği coğrafi işaretli ürünlere sahibiz. Şu anda 95 farklı ürünü kooperatifler aracılığıyla üretebileceğimizi tespit ettik. Özellikle kooperatifler aracılığıyla yerel kalkınmaya öncülük etmek adına Konya genelinde kooperatiflerde ürettiğimiz ürünleri burada satışa sunmuş olacağız. Ürettiğimiz ürünleri pazarlamak için ciddi bir fırsat oluşturuyoruz. Böylece, özellikle kadın kooperatiflerimizin ürettiği ürünlerin satışlarıyla ilgili bir alan oluşacak. Konya’ya gelen ziyaretçilerin yoğun olarak kullanacağı bir mekanı şehrimize kazandırıyoruz. (Veli Şengül)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 17
  • 8
  • 11
  • 2
  • 4
  • 10
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    Ali
    290 gün önce

    Konya Turizmde 15. sırada. Turizm deyince sanki deniz-kum-plaj olması gerekirmiş gibi bir algı var. Halbuki Dünyada Turizmde ilk 10'a giren sadece Antalya'da Plaj Turizmi var. Diğerlerinin hiçbirinde Plaj Turizmi yok. Pariste, Londra'da, İstanbul'da, Roma'da, Tokyo'da...vs yok. Ne var dersenz, Alış Veriş var, Sanat, Gastronomi, Doğal Güzellikler, Tarihi Eserler, Arkeoloji... vs. Konya'nın potansiyeline baktığımız zaman Türkiye'yi bırakın Dünyaya bile ilk 10'a girebilecek şehir. Konya'da sanatsal yapı yok. 40 defa dedik devasa içerisinde asansör olan 200 metre yüksekliğinde bir Alaaddin Keykubat anıtını Takkeli dağa dikmek gerekir. Paris ve New York bu şekilde Turist çekiyor. Akyokuşa devasa bir Semazen, Bağrıkurt dağının zirvesine devasa Selçuklu Kartalı, Selçuklu'nun batısındaki boş dağlık ve tepelik araziye Afrikadaki gibi Yaban Hayatı. Derbent'e Kış Olimpiyatlarının yapıldığı Olimpik Kayak Merkezi. Davos alternatifi Ekonomik Formlar... ve daha niceleri.

    • Cevapla
    • Begen (8)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English