Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Zelenskiy: Enerji piyasasında yapay fiyatlama var

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın ekonomik bir "terör" estirdiğini söyledi. Zelenskiy, "Gazprom gibi şirketler fiyat krizi yaratıyor. Enerji piyasasında yapay bir fiyatlama var. Avrupa'yı korkutmak istiyorlar" dedi.

Zelenskiy: Enerji piyasasında yapay fiyatlama var
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Norveç'in Stavanger şehrinde düzenlenen ONS 2022 Uluslararası Enerji Konferansı'na video konferans yöntemiyle katılarak piyasalarda yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rusya'nın, Ukrayna'nın egemenliğinin yanı sıra Avrupa'nın bağımsızlığına karşı bir savaş başlattığını vurguladı.

"Enerji fiyatları çok yükseldi. Kış geldiğinde daha fazla artabilir. Ortada bir de nükleer tehlike var. Çernobil felaketini hatırlamalı ve dikkatli olmalıyız."

Zelenskiy, Rusya'nın ekonomik bir "terör" estirdiğini söyledi.

"Gazprom gibi şirketler fiyat krizi yaratıyor. Enerji piyasasında yapay bir fiyatlama var. Avrupa'yı korkutmak istiyorlar. Rusya sınırda göndermediği, Avrupa'ya iletmediği gazı her gün yakıyor. İnsanlarımızı yaktıkları gibi yakıyorlar. Milyonlarca avro her gün yanıyor. İyice hesaplanmış bir durumla karşı karşıyayız. Önce problem yaratıyorlar, sonra çözüm sunmaya çalışıyorlar. "

Rusya'nın nükleer enerji konusunda yeni tehlikeler yarattığına dikkati çekti.

"Rosatom'a bir yaptırım uygulanmalı. Ortada bir nükleer şantaj söz konusu. Ayrıca, Avrupa ülkelerine bir Rus vatandaşının vize alması, tatile gitmesi ve alışveriş yapması normal değil. Bazı Avrupalı şirketlerin Rusya piyasasından çıkıp çıkmama konusunda çekince duyması normal değil." 

"Petrol değil enerji çağındayız"
Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store ise enerji dönüşümünde ve enerji piyasasında güvenin çok önemli olduğunu ve bu sene konferansın temasının "güven" olarak belirlendiğini belirtti.

Enerji piyasalarının çok büyük stres altında olduğunun altını çizdi.

"Avrupa'nın parçalanmasını bekliyorlar. Hata yapmamalıyız. Hükümetimiz, izolasyon değil, iş birliğinin çözüm olduğunun farkında. Politikamızı da buna göre belirliyoruz."

Store, Norveç'in Avrupa için güvenilir bir enerji ortağı olmaya devam edeceğini vurguladı.

"Şirketlerimiz maksimum kapasitede üretim yapıyor. Enerji geçişinde önemli bir rol oynamayı amaçlıyoruz. Karbon salımı konusunda çalışmalarımızı artıracağız. Hidrojenden yararlanma konusunda tamamen kararlıyız. Norveç, açık deniz rüzgarından yenilenebilir enerji üretmeyi taahhüt ediyor. Petrol çağında değiliz, enerji çağındayız. Şimdi güneş, rüzgar ve hidrojene gidiyoruz."

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk da elektrikli araçlarda yaşanan gelişmelerin ve bu araçlara verilen desteğin memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Musk, petrol ve gaz çıkarmanın, medeniyetin sürmesi için devam etmesi ve aynı zamanda sürdürülebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English