Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Zamanla yarış...205 bin hastanın imdadına yetiştiler

En kritik anlarında vatandaşların yardımına koşan 112 acil sağlık çalışanları, 2022 yılında da adeta zamanla yarıştı. Yaklaşık 7 milyon kilometre yol kat eden ambulanslar hastaların umudu oldu. İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, 112 acil sağlık hizmetlerinin hava, kara ve motorize ekipler ile birlikte 205 bin hastaya sağlık hizmeti sunduğunu söyledi.

Zamanla yarış...205 bin hastanın imdadına yetiştiler
2022 yılının acil sağlık hizmetleri alanında son derece verimli ve başarılı geçtiğini vurgulayan Prof. Dr. Koç, “İlimizde 86 acil sağlık hizmetleri istasyonumuz, 128 ambulansımız ve profesyonel ekiplerimizle acil çağrılara ilk 10 dakikada ulaşım oranımız merkezde yüzde 98’lerin üzerine, kadar yükselmiş durumdadır.
2022 yılında helikopter ambulanslarımızın ulaştığı vaka sayısı 296 olarak gerçekleşmiştir. Uçak ambulans ile farklı illerden 72 hasta ise aynı dönemde hastanelerimizde tedavi edilmek üzere şehrimize nakil edilmiştir” dedi.  
‘39 acil istasyon inşaatı tamamlandı’
İl Sağlık Müdürlüğü olarak hizmette aksama olmaması adına önemli çalışmalar yaptıklarının da altını çizen Prof. Dr. Koç, “Fiziki şartları oldukça kötü durumda olan 39 istasyonumuzu dört yıl gibi kısa bir sürede hayırseverlerimiz, belediyelerimiz ve Bakanlığımızın gönderdiği bütçeyle yenileyerek temel ihtiyaç malzemelerinin ve teknolojik cihazların tamamını modernize ettik. İnşaatı devam eden ya da ihale aşamasında olan 23 istasyonumuzla ilgili olarak da çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Toplamda 62 istasyonumuzu yenileme hedefimize inşallah en kısa sürede ulaşmayı arzu ediyoruz” dedi. 
‘Gereksiz çağrılardan kaçınalım’
2022 Ocak ayından bu yana gelen 443.799 yardım çağrısına yanıt veren 112 acil sağlık ekiplerinin zaman zaman asılsız çağrılar ile de meşgul edildiğinin altını çizen Prof. Dr. Koç, “Vatandaşlarımızdan ricamız, gerçek hastalara ulaşmayı engelleyecek olan gereksiz çağrılardan kaçınmalarıdır. Unutulmaması gerekir ki meşgul edilen ve gereksiz aranılan her çağrı bir insanın hayatına mâl olabilir” diyerek bu konuda daha duyarlı davranılması gerektiğini söyledi.
‘Hayata yol verin’
Bir insanın hayatını kurtarmak için saniyelerin bile önemli olduğunu, vatandaşların trafikte ambulansa yol vererek bir hayatın kurtarılmasına yardımcı olabileceğini de vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Hastaların veya yaralıların hayata tutunması için saniyelerle yarışan ambulansın trafikte geçiş üstünlüğü olduğunu unutmayın” diyerek sözlerini tamamladı. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 2
  • 1
  • 1
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English