Doğrudan 7 milyon çalışanı, dolaylı olarak tüm toplumu ilgilendiren asgari ücret pazarlığında üçüncü toplantı sona erdi. Bu toplantıda işçi ve işveren tarafı masaya bir rakam getirmedi. Toplantının ardından TÜRK-İŞ, asgari ücret beklentisini 29 bin 583 lira olarak açıkladı.
Doğrudan 7 milyon çalışanı, dolaylı olarak tüm toplumu ilgilendiren asgari ücret pazarlığında üçüncü toplantı sona erdi. Bu toplantıda da işçi ve işveren tarafı masaya bir rakam getirmedi.
Toplantının ardından işçiler, asgari ücret beklentisini yüzde 45 artı yüzde 20 refah payı üzerinden 29 bin 583 lira olarak açıkladı.
İŞÇİLER ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİNİ AÇIKLADI
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, işçilerin asgari ücret talebini açıkladı. Türk-İş, asgari ücret talebini yüzde 45 enflasyon üzerinden refah payı eklenerek yüzde 20 refah payı ile 29 bin 583 lira olarak açıkladı.
Atalay'ın açıklamalarından öne çıkanlar:
Maalesef kamuoyunda rakam açıklayın deniyor, rakam açıklaması gereken öncelik işverenin. Çalışma yapan arkadaşlarımızla toplantı yaptık, süreç devam ediyor. Masada herkes var, biz öyle bir noktadayız ki 2024 yılı herkes için zor bir yıl oldu, 2023 de öyle oldu, asgari ücreti konuşacağız, kamu işçisi asgari ücret seviyesinde ücret alıyor. Şu anda asgari ücret 11 bin lira civarına düştü.
Asgari ücret geçim ücreti oldu. İnsanların bu ücretle bir hafta geçinmelerinin mümkün olmadığı anlatıldı. Bugün bu meselenin biteceğini umuyorduk, işveren de hükümet de rakam vermiyor, rakam vermesi gerekenler vermiyor, bizden bekliyorlar. Emeklinin de kamu işçisinin de asgari ücretlinin de alım gücü düştü.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
baktıkı işçi uyandı artık yapacak bir şey kalmadı siyasetçiler gibi hükümete demiştir artık ben bunu politika icabı işçilerin oyunu alayım diye söyledim yoksa siz bildiğiniz yapın 22 bin yeter bunlara dedimi acaba
Hangi il ne kadar oy verdiyse o kadar zam almalı. Mesela Konya %70 zam almalı. Hakkarideki çalışanlar %10 almalı. Şaka şaka ülkenin bu hale gelmesinde Konya\'nın büyük hakkı var. Konyalılara %1 zam fazla bile. Benim önerim maaşları düşürün.
bence tam tersi çok oy verene az zam yapacaksın az verene çok zam yapacaksın çünkü çok oy veren soğan ekmek yesin
23.200 hayırlı olsun derler
Ağzından bal akıyor turkis baskani ama senin dediğin zor çok zor
Açıklamak önemli değil önemli olan icraat. Bende açıklarım burdan 50.000,00 tl diye. Bilmem anlatabildim mi?
Yorum Yap
2026 Yılında En Çok Tercih Edilecek Evlilik Teklifi Yüzükleri
Konya'da engelli ve hasta çocuklar da şivlilik geleneğinin sevincini yaşadı
Seydişehir çileği coğrafi işaret aldı
Konya'da kuyumcuda sahte altın oyunu: Kaşla göz arasında bilezikleri değiştirdi! O anlar kamerada
Resmi ilan fiyat tarifesi belli oldu
Beyşehir'de fenerler yandı, üç aylar başladı
Konya'da çocuklar şivlilikle paylaşmayı ve zorbalığın kötülüğünü okula gelen robottan dinledi
Konyaspor'un yeni tesisleri ne zaman açılacak?
Konyaspor Stadyumunda yeni dönem! Baştan aşağı yenileniyor
Konyaspor Başkanı Ömer Atiker: Transferde duruşumuz nettir!
Yer Konya: Dolandırıcıların 1 milyon TL'lik vurgunu polise takıldı
Konyaspor Türkiye'de en ucuz forma satan kulüp!
Haber Ara