Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, mübarek Ramazan ayını fırsat bilip vatandaşların duygularını istismar ederek dilencilik yapanlara göz açtırmıyor. Ekipler vatandaşlara broşürler dağıtarak dilenciliğin meslek haline gelmemesi için uyarılar yapıyor.
Reklam alanı
Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının gelişi ile birlikte dilencilere yönelik çalışmalarını artırdı.
“Dilencilik meslek olmasın” sloganıyla yola çıkan Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri; mübarek Ramazan ayını fırsat bilip vatandaşların duygularını istismar ederek para toplayan dilencilere karşı mücadelesini sürdürüyor.
Ekipler; ana caddeler ve kavşaklar ile marketler, ekmek fırınları ve camii önlerinde dilenciliği meslek haline getirmiş kişilere yönelik denetimlerini artırdı. Zabıta ekipleri, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddelerine göre işlem yaparak, dilencileri vatandaşları rahatsız etmemeleri için bulundukları bölgelerden uzaklaştırıyor.
Büyükşehir zabıta ekipleri özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde şehrin önemli kavşaklarında nöbet tutarak dilencilerin kavşaklara gelmesini engelliyor. Nöbet esnasında vatandaşlara bilgilendirme broşürleri de dağıtılarak istismarcılara para verilmemesi konusunda uyarılar yapılıyor.
“Dilencilik meslek olmasın” sloganıyla yola çıkan Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri; mübarek Ramazan ayını fırsat bilip vatandaşların duygularını istismar ederek para toplayan dilencilere karşı mücadelesini sürdürüyor.
Ekipler; ana caddeler ve kavşaklar ile marketler, ekmek fırınları ve camii önlerinde dilenciliği meslek haline getirmiş kişilere yönelik denetimlerini artırdı. Zabıta ekipleri, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddelerine göre işlem yaparak, dilencileri vatandaşları rahatsız etmemeleri için bulundukları bölgelerden uzaklaştırıyor.
Büyükşehir zabıta ekipleri özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde şehrin önemli kavşaklarında nöbet tutarak dilencilerin kavşaklara gelmesini engelliyor. Nöbet esnasında vatandaşlara bilgilendirme broşürleri de dağıtılarak istismarcılara para verilmemesi konusunda uyarılar yapılıyor.Kaynak:
Reklam alanı
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları
Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya
bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!
👏
3
❤️
0
😊
2
😡
6
👎
1
😂
0
😢
0
😲
0
Toplam 12 tepki
Kalabalık bütün trafik ışıkları dilenci kaynıyor. Kime göz açtırmıyorlar anlamıyorum. bazen düşünüyorum da zabıta kadar gereksiz bir kurum var mı acaba?
Her yer herkes zıvanadan çıkmış durumda.
Zabıta ekipleri nalçacı paşam pastanesi civarındaki bakkallar kaldırımları işgal etmiş durumda ve ısrarla göz yumuyorsunuz. Siz göz yumdukça her tarafı işgal ediyorlar. Belediyenin vatandaş otursun diye koyduğu bankların üzeri sağı solu bile kolilerle çevrilmiş durumda.
napacan kaldırımda mı yatcan bırakın adamlar 3-5 kuruş kazansın piyasa ölü zaten.hep bi şikayet şikayet
ZAFERE BEDESTENE HİÇ BAKAN EDEN YOK HER TARAF DİLENCİ HEPSİDE SURİYELİ VE YENİMAHALLENİNİ APDALLARI ZABITA ONLARDAN KAÇIYOR MÜDAHALE YOK.
Çok yanlış başlık olmuş. Nerde göz açtırmıyor. Her taraftalar.
gelsinler de sanayilerde baksınlar 1 kapıda 10 kişi varrr
yalanınızı yiyim biz ayda yaşıyoruz zaten
Yorum Yap
Muğla'da Hz. Mevlana 752. Vuslat Yıldönümünde anıldı
Doğu Ekspresi Kars'tan ilk seferine çıktı
Engelli iki çocuğunu öldürüp, kendi hayatına son verdi
Husumetlilerin kavgasında kan aktı! 2 ölü
Enflasyon düzeltmesi, KOBİ'ler ve meslek mensuplarından gelen talep üzerine ertelendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
32 kişiye mezar olmuştu: 5 kişiye hapis cezası
Ömer Atiker: "Sezon sonu borç tahminini 2 milyar 400 milyon TL olarak öngörüyoruz"
Konya'da ocakta unutulan yemek yangına neden oldu
Konya'ya 60 milyon liralık spor malzemesi dağıtıldı
Yüzyıllardır sürüyor: Konya’da şivlilik geleneği büyük coşkuyla başladı
NASA yeniden Ay'a gidecek
Haber Ara