Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

YSK'dan seçim kararları: İşte propaganda dönemi kural ve yasakları...

Türkiye 14 Mayıs'ta sandık başına gidecek. Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili yol haritasını belirledi. Seçim takviminin başlangıç tarihi 18 Mart olarak açıklandı. YSK üyelerinin toplantısı sonucu netleşen kurul kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

YSK’dan seçim kararları: İşte propaganda dönemi kural ve yasakları...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim kararını imzaladı. Türkiye 14 Mayıs'ta seçime gidecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Geçimleriyle ilgili takvime ilişkin yeni yol haritasını belirledi.

Seçime katılacak siyasi partilerin ve bağımsız adayların propaganda dönemine ilişkin usül ve esaslar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Açık yerlerde propaganda 31 Mart'ta başlayacak
Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili propaganda sürecinde, ilk oylama için açık alanlarda propaganda 31 Mart'ta başlayacak, 13 Mayıs'ta sona erecek.

Seçimin ikinci oylamaya kalması halinde 15 Mayıs Pazartesi gününden 27 Mayıs Cumartesi günü saat 18.00'e kadar propaganda serbestisi devam edecek.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması durumunda seçim 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek.

18 Mart-13 Mayıs tarihleri arasında propaganda serbest
18 Mart ve 13 Mayıs tarihleri arası, serbest propaganda süresi olarak açıklandı.

Partiler yazılı basında ilan ve reklam yoluyla veya internet sitesi açarak, sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda yapabilecek.

Oy verme gününden önceki 10 gün içinde kamuoyu araştırmaları, anket, tahmin, mini referandum gibi araştırma sonuçlarının paylaşımı yasak olacak.

Siyasi partiler ittifak protokolünü 24 Mart'ta teslim edecek
Siyasi partiler arasındaki seçim ittifakları konusunda ise 24 Mart Cuma Günü saat 17.00'ye kadar ittifak protokollerinin Yüksek seçim Kurulu'na teslim edilmesi gerekiyor.

Siyasi partiler aday listelerini ise en geç 7 Nisan Cuma günü saat 17.00'ye kadar teslim edecekler.

Seçimin başlangıç tarihi olan 18 Mart'tan itibaren oy verme gününden önceki 24 saate kadar olan sürede, Cumhurbaşkanı adayları, siyasi partiler ve bağımsız adaylar, radyo ve televizyonlarda birlikte veya ayrı ayrı açık oturum, röportaj panel gibi programlara katılarak görüşlerini açıklayabilecek.

12 Mayıs'a kadar siyasi reklam yayını serbest
18 Mart Cumartesi gününden itibaren 12 Mayıs Cuma Günü saat 24.00'e kadar siyasi reklam yayını da serbest olacak.

Yüksek Seçim Kurulu, seçim dönemindeki yayınlarda uyulması gereken yayın ilkelerini de belirleyecek.  

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English