Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

YÖK'ten, 'sahte üniversite' ve 'yanıltıcı reklam' uyarısı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışındaki üniversitelere kayıt yaptırmayı düşünen öğrencilerin, YÖK ve Türkiye'deki devlet üniversitelerinin logosunu kullanan sahte üniversite ve yanıltıcı reklamlara karşı dikkatli olmaları gerektiğini açıkladı.

YÖK’ten, ’sahte üniversite’ ve ’yanıltıcı reklam’ uyarısı
YÖK'ten yapılan açıklamada, kimi aracı eğitim ve danışmanlık kuruluşlarının, YÖK tarafından tanındığını ileri sürdükleri üniversitelerin mezunlarına, her halükarda denklik verileceği yönünde duyurular yaptığı, bazı üniversitelerin de tanıtımlarında 'sınavsız üniversite', 'mezuniyet sonrası şartsız denklik' gibi ifadeler kullandıklarının tespit edildiği belirtildi. Son dönemde YÖK'ün adını ve logosunu kullanan sanal üniversiteler ya da saygın Türk üniversiteleriyle iş birliği yaptığını, çift diploma verdiğini iddia eden kurumlarla ilgili çok sayıda şikayet ve soru geldiği bildirildi. Yanıltıcı ve yalan içeriklere ilişkin gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığı belirtilirken, öğrencilerden mağduriyet yaşamamaları için yanıltıcı reklam ve duyurular konusunda dikkatli olmaları ve mezuniyet sonrası alınan diplomanın denklik sürecine tabi olduğu hususunun bilinmesi istendi.

'SINAVSIZ DİPLOMA VAADİNİN KARŞILIĞI YOK'
YÖK Başkanı Erol Özvar, özelikle tıp, hukuk, eczacılık, mühendislik gibi bölümlere sınavsız veya uzaktan eğitim ile diploma vaadinin karşılığının bulunmadığını belirterek, "Bu tür sahte içerikler, hiç eğitim alamama, iddia edilen nitelikte eğitim alamama ya da denk bir diploma programı olmaması sonuçlarını doğurabilir. Öğrencilerimiz hem para hem zaman kaybı yaratacak bu kurumlar konusunda çok dikkatli olmalı. Yabancı bir üniversitenin Türkiye temsilcisi olduğunu iddia eden ve o üniversitenin uzaktan eğitim yolu ile kısa sürede tıp, diş hekimliği, mimarlık ve hukuk diplomasını vadeden aracı kuruluşlara kesinlikle itibar etmeyin. Şirket adresi vererek adı sanı bilinmeyen üniversitelere kayıt yapan bu aracıların oyununa gelmeyin" uyarısında bulundu.

Özvar, "Yurt dışında yükseköğrenim görmek isteyen öğrencilerimiz, Kurulumuz tarafından tanınan yükseköğretim kurumlarını e-Devlet'ten görebilir. 'https://www.turkiye.gov.tr/yok-okul-tanima-belgesi-sorgulama' internet adresinden gerekli kontrolleri sağlayabilir ve bunu kanıtlayıcı dokümanları alabilirler. Öğrencilerimiz e-Devlet'te bulamadıkları yükseköğretim kurumlarını mutlaka Kurulumuza sorarak teyit etmeliler" dedi. 

Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English