Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yeşilçam'ın duayeni Hulusi Kentmen Google'da doodle oldu

Yeşilçam'ın duayen isimlerinden biri olan Hulusi Kentmen 1 Kasım 2022'de Google'da doodle oldu. Google kullanıcıları Kentmen'i karşılarında görünce merak etti. İşte Hulusi Kentmen hakkında bilgiler...

Yeşilçam’ın duayeni Hulusi Kentmen Google’da doodle oldu
Arama motoru Google'a girdiğimizde ana sayfa kısmında olan logonun sanatsal ve dikkat çekici tasarım çalışmaları, son zamanlarda kullancılara daha sık sunulmaya başlandı.

Google'ın değişime uğrayıp esprili dille sanatsal çalışmalara dönüşmesi ve bunu kullanıcılara sunması ise doodle anlamına geliyor.

Google özel günleri ve tarihteki önemli olayları doodle yapma geleneğini sürdürüyor. Birkaç gün önce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak amacıyla doodle hazırlarken bugün ise Yeşilçam’ın efsaneleşmiş ismi Hulusi Kentmen‘i anıldı.
Kullanıcılar, arama motoruna girince usta oyuncu Kentmen ile karşılaştıklarında büyük şaşkınlık yaşadı. Bunun üzerinde merak edenler, usta oyuncunun hayatını araştırmaya başladı.

Hulusi Kentmen Kimdir
Hulusi Kentmen, 20 Ocak 1912’de, Bulgaristan'nın Tirnova şehrinde doğdu. Kentte yaşanan göçler sırasında ailesi, Türkiye’ye gelme kararı aldı ve Kocaeli'ye yerleşti.

İzmit Körfezi’nde yaşamaya başlayan Hulusi, şen şakrak, sokaklarda koşturan, oyunbaz bir çocukluk dönemi geçirdi. İlkokul eğitimiyle beraber okulun tiyatro salonunda sahne tozunu aldı. Oyunculuk, damarlarına işte buralarda işledi.

Hulusi Kentmen aslında askerdi
Deniz Astsubay Okulu’ndan mezun oldu ve bir gün emekli olup da sanat yapana kadar Türk Deniz Kuvvetleri’nde astsubay olarak çalıştı.

Eğlenceli, doludizgin bir çocukluk geçiren Kentmen, yetişkinliğini askeriyenin disiplini altında geçirdi.

İçinde var olan oyunculuk ateşini söndüremeyen Hulusi, 1961’de subaylık mesleğini sonlandırdı.

Subaylık yaptığı süreç boyunca mesleğinin hakkını vermişti, çizgisini asla bozmayan ve saygılı ve disiplinliydi. Askeriye de üstleri, askerlik mesleği boyunca sanatla ilgilenmesini hoşgörü ile karşıladı ve beyaz perdeye atıldı.

Hulusi Kentmen'i tanımamızı sağlayan ve sinemaya tanıtan isim, "Burhan Tepsi" oldu. Profesyonel anlamda ilk sinema filmi, 1942’de oynadığı “Sürtük” adlı film oldu. Hemen ardından ilk filmden sonra; 1948’de “İstiklal Madalyası", 1949’da “Şehitler Kalesi”, 1950’de “Estergon Kalesi”, “Züfikar’ın Gölgesinde”, 1951’de “Barbaros Hayrettin Paşa” adlı sinema filmlerinde rol aldı.

Usta oyuncu 1993'te hayatını kaybetti
Pos bıyıkları ve sert görünümünün altında yufka bir yürek taşıyan o tonton dedemiz Hulusi Kentmen, Türk sinemasında yerini almış usta oyuncu olarak Yeşilçam'da yerini aldı ve 81 yaşında 20 Aralık 1993'te böbrek yetmezliği sonucu hayatını kaybetti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 1
  • 2
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English