Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yerli yazarların oyunları Ankara'da buluşacak

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce bu yıl sekizincisi düzenlenecek "Ankara Buluşmaları"nda, yurt genelinde sahnelenen yerli yazarların eserlerinden 48 temsil, başkentli izleyicinin beğenisine sunulacak

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Devlet Tiyatrolarınca (DT) düzenlenen "Ankara Buluşmaları" kapsamında, yerli yazarların oyunları başkentli sanatseverler için perde açacak.


DT Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, DT'nin Türkiye genelindeki sahnelerinde sergilenen 10 oyun, 15-21 Kasım'da Ankara seyircisiyle buluşacak.


Geçtiğimiz tiyatro sezonlarında "Shakespeare Oyunları", "Çehov Oyunları", "Tek Kişilik Oyunlar" ve "Kadın Yazarlar Haftası" gibi etkinlikler düzenleyen Devlet Tiyatroları, yeni sezonda ise "Yerli Yazarlar Haftası"yla Ankara'daki sekizinci buluşmasını gerçekleştirecek.


İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Antalya, Adana, Konya, İzmir, Sivas ve Bursa Devlet Tiyatroları'nın eserlerinin sahneleneceği "Ankara Buluşmaları"nda, yer yazarların eserlerinden 48 temsil seyircinin beğenisine sunulacak.


Sergilenecek eserler arasında, yazarlar İskender Pala'nın "Leyla ile Mecnun", Ömer F. Oyal'ın "Uçmak Hezarfen Ahmed Çelebi", Sabahattin Ali'nin "Kürk Mantolu Madonna", Dinçer Sümer'in "Eski Fotoğraflar", Güngör Dilmen'in "Ben Anadolu", Tuncer Cücenoğlu'nun "Ziyaretçi"si yer alıyor.


- "Türk tiyatrosu ancak kendi yazarlarıyla gelişebilir, büyüyebilir"


Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Ankara Buluşması'na ilişkin açıklamasında, Türk tiyatrosunun gelişimi için yerli eser üretiminin artmasının yanı sıra oyunların nitelikli olmasının önemine dikkati çekti.


Kurt, Devlet Tiyatroları sahnelerinde, 2014-2015 sezonundan itibaren ilk defa oyunu oynanmış yerli yazarlara, sahnelenmiş ilk özgün eserleri için ödeme yapıldığını da hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:


"Türk tiyatrosu ancak kendi yazarlarıyla gelişebilir, büyüyebilir. Bu yüzden bizler de yerli yazarları çok önemsiyoruz. Dünyayla yarışabilmek için kendi yazarlarımızın eserlerini, sanatçılarımızı, rejisörleri ön plana çıkartmamız lazım. Yurt dışına turne düzenliyorsak kendi yazarımızla, kendi sanatçılarımızla ve kendi eserlerimizle gitmeliyiz. Biz yurt dışına öz kültürümüzü anlatmalıyız."


Devlet Tiyatroları'nın repertuvarında yerli oyun yazarlarına yüzde 70 oranında yer verdiklerini de ifade eden Kurt, Türk tiyatrosunun ve edebiyatının en değerli isimlerinden biri olan Orhan Asena adına her yıl Diyarbakır'da "Yerli Oyunlar Festivali" düzenlediklerini belirtti.


Geçmiş dönemlerde üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümleriyle iş birliği yaptıklarını da anlatan Genel Müdür Mustafa Kurt, "Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı bölümünde okuyan öğrencilerin yazdığı eserlerden bazıları şu an repertuvarımızda ve sahnelerimizde oynuyor. Bu bizim ve Türk tiyatrosu açısından çok önemli bir gelişme." dedi.


Yerli Yazarlar Haftası programıyla ilgili detaylı bilgiye, www.devtiyatro.gov.tr adresinden ulaşılabiliyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”