Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, Çin'in son yıllarda daha iddialı hale geldiğini söyledi

Anadolu Ajansı haberine göre;

WELLİNGTON (AA) - Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Çin'in son yıllarda daha iddialı hale geldiğini belirtti.


Ardern, Associated Press ve Avustralya Associated Press ajanslarına verdiği röportajda, başbakanlık koltuğunda oturduğu 5 yılı değerlendirdi.


Çin'in, Devlet Başkanı Şi Cinping yönetimi altında son yıllarda değiştiğini söyleyen Ardern, "Bölgeye ve yaşanan son değişimlere baktığımızda, daha iddialı bir Çin görülüyor." ifadesini kullandı.


Ardern, Çin'in daha iddialı görülmesinde, bölgesel ekonomiye entegrasyon ve orta sınıfının büyümesi gibi birçok neden olduğunu dile getirdi.


Birçok mesele ve ilişkide Çin'in daha iddialı bir tutum benimsediğini kaydeden Ardern, bu nedenle göreve geldiğinden bu yana Çin'in "şüphesiz değiştiğini" söyleyebileceğini belirtti.


Ardern, "İlişkilerin boyutunu ölçerken yalnızca siyasetçilerin en son yaptığı ziyaretlere bakmak tam olarak doğru değil. Pasifik bölgesindeki ilişkilerimiz aile ilişkisidir çünkü biz aileyiz ve Pasifik'teniz." şeklinde konuştu.


Bu ilişkilerin toplum tabanında kurulduğunu anlatan Ardern, bu nedenle ilişkilere yalnızca üstünlük sağlama açısından bakma konusunda dikkatli olunması gerektiğini kaydetti.


Çiftçilere ve diğer ihracatçılara Çin dışında bir piyasa bulmalarını tavsiye edip etmediği sorulan Ardern, göreve geldiğinden bu yana, daha önce çeşitlilik diye nitelendirilen şeylere odaklandıklarını ancak bunun bir direnç meselesi olduğunu söyledi.


Ardern, Maori yerlilerinin olumsuz istatistiklerde yer aldığına işaret edilerek sorulan soru üzerine, büyük bir ekonomik krizin sonuna geldiklerini veya tam ortasında bulunduklarını ancak yine de Maorilerin işsizlik oranının oldukça düşük olduğunu belirtti.


Maorilerin iyi sağlık hizmeti, düzgün eğitim fırsatı ve iskan istediğine dikkati çeken Ardern, hükümetin bunları sağlamak için çalıştığını vurguladı.


Ardern, gelecek yılki seçim kampanyalarının ekonomiye odaklanacağını düşündüğünü söyledi.


İnsanların, önlerini göremedikleri için şu an stres altında olduğunu kaydeden Ardern, önlerine çıkacak zorlukların yeterince farkında olmanın önemine işaret etti.


Genel seçimlerin 2023'te düzenlenmesi planlanan Yeni Zelanda'da Ardern, üçüncü kez başbakanlık görevini almak için aday olacak.


Ülkede 2017 ve 2020'de yapılan genel seçimlerde başbakan seçilen Ardern, bu yıl anketlerde rakiplerinin gerisinde görünüyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English