Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yaşamın devam ettiği 'Dayanıksız site' karanlığa gömüldü

İstanbul Maltepe'de 247 dairenin bulunduğu bir sitedeki binalara 'Depreme dayanıksız' raporu verilmesi sonrası site sakinlerine verilen 120 günlük süre doldu. Ekipler verilen ek sürenin bitmesi ile 247 dairenin bulunduğu sitenin elektriğini kesti. Elektriğe bağlı su sistemi ve asansörler de kullanıma kapandı. Yaşlı ve hasta site sakinleri duruma tepki gösterdi.

Yaşamın devam ettiği ’Dayanıksız site’ karanlığa gömüldü
Maltepe'de bulunan 247 dairelik Yeşil Belde sitesindeki binalardan karot örnekleri alındı ve sitenin depreme dayanıksız olduğu tespit edildi. Site sakinlerine verilen 120 günlük süre doldu. Geçtiğimiz günlerde elektrik, su ve doğalgazı kesmek için gelen ekipler site sakinleri ile tartışma yaşamış sitenin boşaltılması için 15 gün ek süre verilmişti. Ek sürenin bitmesi ile birlikte ekipleri sitede yaşamaya devam eden aileleri bilgisi olmadan sitenin elektriğini kesti.  Elektriğe bağlı su sistemi ve asansörler de kullanıma kapandı. Asansörlerin çalışmaması nedeniyle yaşlı ve hastalar aşağıya inemeyerek karanlıkta kaldı. Site sakinleri yaşanan duruma isyan etti.
"YALAN SÖYLÜYORLAR"
Site sakinlerinden Recep Cantemur "Eşim kanser hastası ve gelip elektrikleri hiç sormadan kestiler. Eşim bu halde. İki kere üst üste aradım 10 dakika sonra elektrikler gelecek dediler ancak 4-5 saat oldu. Yalan söylüyorlar elektrikler falan gelmiyor" diyerek tepki gösterdi.

"KANSER HASTASIYIM, ELEKTRİKLER DE YOK"
Site sakinlerinden Emine Cantemur, "Terapi alıyorum ben, çarşamba günü gittim. Kanser hastasıyım. Kemoterapi, ondan sonra ışın tedavisi, ondan sonra ameliyat. Midem de yaralı. Bu elektrikler de yok hep karanlıktayız" dedi.
"AMAÇ BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKMEK"
Site sakinlerinden Sezai Erzin, "Çürük raporu alındı. Ve değişen yönetim maalesef, bu çürük raporuna itiraz etmedi. Dolayısıyla, bizim binalarımız sağlam olduğu halde çürük raporu almış oldu. Süreç 2013'te alındı. 2021 yılına kadar herhangi bir şey olmadı. Biz bu evlerde oturduk. Zeminimiz de kayalık. On beş günde bir gelip elektriğimizi suyunuzu keseceğiz diyorlar. İstanbul'da bizim binalarımızdan çürük yüzde 80 bina var. Fakat maalesef bütün amaç bizim sitemizi yıkıp, birilerine peşkeş çekmek" diye konuştu.
"HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADIK"
Site sakinlerinden Haşide Kabak, "Evde 90 yaşında kaç tane yaşlımız var. Su yok, elektrik yok, karanlıkta kaldılar. Gece yürüyemiyorlar, düşecek kalacaklar. Hüngür hüngür ağladım. Yaşlı kadına yemek yapacağım ama yok. Altını bezleyeceğim su yok. Biz bu şekilde nasıl yaşayacağız" şeklinde konuştu.

"KALP PİLİ TAŞIYORUM"
Site sakinlerinden Zekeriya Keskin, "Kalp pili taşıyorum. Nasıl gidip geleceğim çalışmaya. Emekliyim ve nereye başvursam sana ev vermeyiz diyorlar" dedi.
"ÇOCUĞUMUZ VAR, YEMEĞİMİZİ BİLE YAPAMIYORIZ"
Site sakinlerinden Meryem Asıltaş, "Maltepe Belediyesi eşliğinde bizim elektriğimiz kesildi. Binalarımız hidroforla su basıldığı için sular kesildi. Çocuğumuz var, yemeğimizi yapamıyoruz. Hiçbir işimizi yapamıyoruz" diye konuştu. 

Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 4
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • H
    Hasan
    210 gün önce

    Yaşlı ve hasta var ama, bins yıkılırsa toptan öleceksiniz ve suçlu devlet olacak o zaman. Boşalt binayı, niye karsi çıkıyorsun

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English