Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yaraların sarılması için "Dayanışma Obası" kuruluyor

Kahramanmaraş'ta depremlerin yaralarının sarılması amacıyla Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından "Dayanışma Obası" kuruluyor.

Yaraların sarılması için “Dayanışma Obası“ kuruluyor
Kılavuzlu Millet Bahçesi'ndeki alan, Etnospor Kültür Festivali'nde kullanılan geleneksel çadırların yanı sıra Kırgızistan ve Kazakistan'dan gelen çadırlarla oluşturulacak.
Obada kurulacak aşeviyle depremzedelere sıcak yemek imkanı sağlanacak. Diğer illerden gelen psikologlar her hafta çocuklar başta olmak üzere ailelere psikolojik destek verecek.

Dayanışma Obası'nda çocuklar için oyun oynanacak ve çizgi film gösterimi yapılacak çadırlar da kurulacak.
Kırgızistan Acil Durumlar Bakanı Boobek Ajikeev, Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev ile beraber otağ kurulumu çalışmalarını inceledi.

Bakan Ajikeev, yaptığı açıklamada, ülkesinin afet haberini aldıktan sonra yaraları sarmak için çalışmalara başladığını belirterek, "127 Kırgız çadırı kurduk, 20 normal çadır getirdik. Bir de hastane, tıbbi alan oluşturacağız." dedi.
Arama kurtarma için Kırgızistan'dan 167 kişilik ekibin geldiğini kaydeden Ajikeev, ekibin dün enkaz altından bir kişiyi 180 saat sonra çıkardığını, büyük sevinç yaşadıklarını dile getirdi.
Kırgız çadırlarını kurmanın kolay olduğunu anlatan Ajikeev, "Sıcak tutar, hava sirkülasyonu da kolay. İçerisinde odun, kömür yakılabiliyor. Türk vatandaşlarımıza bir süre barınma sağlayacağına inanıyorum." diye konuştu.
"Daima birlikteyiz"
Kazakistan'dan getirilen otağların kurulumundan sorumlu olan Sıpatayev Beregen Dauletbakoğlu da acı zamanda, dost ve kardeş ülke Türkiye'yi yalnız bırakmamak için yola çıktıklarını ifade etti.

Bu seferberliği birlikte yürüteceklerini vurgulayan Dauletbakoğlu, "Ülkemizden gelmek isteyen çok gönüllü arkadaş vardı ama zaman, imkan kısıtından dolayı gelen arkadaş sayısı 15. Bu 15 kişi seçilmiş olanlar. Arkamızda Kazakistan halkı var. Türkiye'nin yanındayız. Sonuna kadar, daima birlikteyiz. Çadırlar geniş, soğuğa ve depreme karşı dayanıklı. Bu dayanıklılığı onun özel kuruluşundan kaynaklı." dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English