Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Vefatının birinci yılında Üstad Sezai Karakoç’u anma programı” Konya’da gerçekleştirildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Anadolu Mektebi ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile il genelinde 24 - 25 Kasım 2022 tarihlerinde düzenlenen “Vefatının Birinci Yılında Üstad Sezai Karakoç’u Anma Programı” kapsamında 24 Kasım 2022 Perşembe günü Mevlana Kültür Merkezinde Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü ve İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit’in katılımıyla Açılış Paneli düzenlendi.

“Vefatının birinci yılında Üstad Sezai Karakoç’u anma programı” Konya’da gerçekleştirildi
Panelin açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Murat Yiğit, “Okuyan, düşünen ve üreten; kendi değerleri ile barışık; kültür ve medeniyetimizi tanıyıp özümseyen bir gençliğin yetişmesi noktasında atılan her adım, ülkemizi daha ilerilere taşıyacak ve geleceğe daha umutlar beslememize vesile olacaktır. Sami Güçlü Hocamızın 2012’de, Sakarya’da Anadolu Mektebinin nüvesi olarak attığı tohumlar, bugün ülkemizin dört bir yanında filizlenmiş, sayıda az ama nitelikte yüksek olan gençlerin yetişmesine katkı sunmaktadır.” dedi.
Daha sonra Bursa, Ankara, İstanbul ve Konya’dan katılan Anadolu Mektebi öğrencileri Üstad Sezai Karakoç’un farklı yönlerini anlattılar. Panel sonrası Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karataş, Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Durmuş Günay, Ankara Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Temizyürek ve Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü değerlendirme konuşması yaptı. Prof. Dr. Güçlü değerlendirme konuşmasında Sezai Karakoç’un bu toplum için çok önemli bir isim olduğuna vurgu yaptı. Ayrıca Anadolu Mektebi Okumaları kapsamında ülke genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’e misafirperverliği için teşekkür etti.
Akademisyen ve Yazar Buluşmaları, Şiir Dinletileri, Kültürel Şehir Gezisi, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Konseri gibi etkinliklerden sonra 25 Kasım 2022 Cuma günü Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Mevlana Salonunda Kapanış Paneli gerçekleştirildi.
Panelde Anadolu Mektebi öğrencileri Sezai Karakoç’un metafizik, ölüm, umut ve batıya bakışı hakkında bilgiler verdiler. Panel sonrası yapılan değerlendirme konuşmalarından sonra kürsüye gelen Konya Milletvekili Orhan Erdem “Sezai Karakoç’un “doğan her çocuk dünyaya bir umuttur.” sözünü hatırlıyorum ancak burada bu öğrenciler yaşayanların da umut olacağını gösterdi.” dedi. 
Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Anadolu Mektebi'nin kuruluş amacı, misyonu, vizyonu ile bu programın hedeflerine değinerek yoğun katılım için teşekkürlerini iletti.
Kapanış Paneline Konya Milletvekili Orhan Erdem, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Kültür ve Turizm Bakan Danışmanı Hakan Tanrıöver, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Muhittin Okumuşlar, Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karapınar, Anadolu Mektebi rehber öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 2
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • MA
    Mehmet Ali Er.
    1 yıl önce

    Ruhu şad olsun inşaallah

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English