Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Van'ın Gürpınar ilçesinden çıkarılan kömür birçok kente gönderilecek

Anadolu Ajansı haberine göre;

VAN (AA) - Van'ın Gürpınar ilçesinde açılan maden ocağından çıkarılan kömür, tesislerde işlenerek birçok kente gönderilecek.


İlçede kurulan tesiste gazetecilere açıklama yapan Vefa Grup Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Ürüm, ülkenin önemli bir kömür ocağını, madencilikte bölgenin en gelişmiş tesisini Van'a kazandırdıklarını söyledi.


Bölgenin en önemli linyit yataklarından biri olduğunu belirten Ürüm, buradan çıkarılan kömürün evsel anlamda 5-6 bin kalori değerine kadar yükseldiğini aktardı.


Bütün çalışmaları tamamladıklarını, üretim planlarını gerçekleştirdiklerini anlatan Ürüm, şöyle konuştu:


"Kısa süre içinde tam kapasite ile önce ilimize, sonra bölgemize daha sonra ülkemize çok güzel bir yatırım kazandıracağız. 2023'te daha büyük rezervlerle karşılaşmayı umuyoruz. Burada üretilen kömür, Rusya'dan ithal ettiğimiz kömürün muadili. Kalori değeri Türkiye standartlarının çok üzerinde olup yılda 300 bin ton kömür üretmeyi hedefliyoruz. Tesiste 200'ün üzerinde kişi çalışıyor. Gelecek yıl sayıyı 500'e çıkarmayı hedefliyoruz. Doğu'da olmayan bir tesisi bölgemize kazandıracağız. Bununla ilgili bütün çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelecek süreçte daha büyük projelerle, büyük yatırımlarla kapasitemizi artıracağız. Şu anki tahmini rezervimiz maksimum düzeyde çalışsak bile 10 yıl boyunca yeterli kapasitededir. En kısa zamanda Van'dan tutun, İç Anadolu ve Marmara bölgelerine kadar kömür sevkiyatımız olacak. Burada üretilen kömür, Türkiye standartlarının çok üzerinde olduğu için özellikle sanayi sektörü bu kömüre ilgi gösteriyor."


Bartın'daki maden ocağı kazasında hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Ürüm, "Ocağımız açık bir işletme. Tünele girmiyoruz. İş makineleri ve kamyonlarla çıkardığımız bir kömür ve çevreye zarar vermiyor. Kömürü çıkardığımız zaman belli alanlar oluşturuyoruz. O kömürü çıkardıktan sonra tekrar üzerini kapatıp, doğaya kazandırıyoruz. Ağaçlar ekiyoruz, tarım yapılacaksa tarım arazisi haline getiriyoruz. O alanda işimiz bittiği an üzerini tekrar kapatıp eskisinden daha verimli hale getiriyoruz." diye konuştu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English