DOLAR : 42,91₺
EURO : 50,31₺
STERLİN : 57,52₺
GRAM : 6.025,53₺
ÇEYREK : 9.910,82₺
CUMHURİYET : 39.324,02₺
Güncel

Uzay ve Havacılık Teknolojisi alanında ilk meslek lisesi açıldı

Eklenme: 08.05.2023 - 16:05

Millî Eğitim Bakanlığı, Savunma Sanayi Başkanlığı ile sektörün öncü kurum ve kuruluşlarının iş birliğinde uzay ve havacılık teknolojisi alanında Türkiye'nin ilk meslek lisesi Ankara'nın Elmadağ ilçesinde açıldı.

Uzay ve Havacılık Teknolojisi alanında ilk meslek lisesi açıldı
Reklam alanı
24 bin 770 m2'lik alanda kurulan Ankara Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim binası, atölye binası ve pansiyon binası olmak üzere 3 ana binadan oluşuyor.

Okulda 32 derslik, 6 laboratuvar, 2 resim ve müzik atölyesi ile konferans salonu bulunan Okul pansiyonu 64 kız öğrenci ve 136 erkek öğrencinin konaklamasına uygun olmak üzere 200 yatak kapasitesine sahip.

Ankara Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, proje okulu olarak eğitim verecek. Okulun yönetici ve öğretmenleri seçilerek alınacak, 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci alımına başlayacak.

1 yıl İngilizce hazırlık sınıfı dâhil 5 yıl süreyle eğitim öğretim verilecek ve tüm öğrenciler Millî Eğitim Bakanlığınca yapılan merkezi sınav puanına göre alınacak.

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 1
😡 1
👎 1
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 3 tepki

Yorum Yap