Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Üniversite öğrencilerine verilecek ücretsiz 10 GB'lik internetle ilgili süreç tamamlanma aşamasında

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, üniversite öğrencilerine verilecek ücretsiz 10 GB'lik internetle ilgili sürecin tamamlanma aşamasına geldiğini bildirdi.

Üniversite öğrencilerine verilecek ücretsiz 10 GB’lik internetle ilgili süreç tamamlanma aşamasında
Bakan Uraloğlu, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin (EBYÜ) Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2023-2024 Akademik Yıl Açılış ve EKEV-2023 Akademik Bilim Sanat ve Spor Ödülleri Töreni'nde, Filistin'deki insanlık dışı uygulamaları ve dramı üzüntüyle takip ettiğini söyledi.
 
Saldırıları şiddetle kınadığını belirten Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takibi ve girişimiyle yakın zamanda huzur atmosferinin yakalanmasını temenni ettiğini dile getirdi.
 
Ulaştırma projeleriyle ilgili de bilgi veren Uraloğlu, "Ulaşımda 2002'den itibaren Erzincan'da, ülkemizde ve coğrafyamızda birçok iş yaptık. Ulaştırma Bakanlığı olarak hava, kara, demir ve deniz yolu, iletişim ve haberleşme ile ilgili her türlü sorumluluk bizlerin sırtında." dedi.
 
"Yakında Zengezur Koridorunu da hayata geçirmeye çalışıyoruz"
Türkiye'den 4 saatlik uçuşla 67 ülkeye seyahat yapılabildiğini vurgulayan Uraloğlu, şöyle devam etti:
"Bu coğrafyada yaklaşık 1,5 milyar insan, 40 trilyon dolar gayri safi milli hasıla ve yaklaşık 9-10 trilyon dolar da ticaret hacmi var. Özellikle Uzak Doğu'dan Avrupa'ya kadar giden kuzey, güney ve ülkemizin bulunduğu orta koridor var. Kuzey koridor malum sıkıntılı bir coğrafya, güney koridor daha çok deniz hakimiyeti ve taşımacılığı yoğun olan bir koridor. Orta koridor ise her türlü birbirine entegrasyonun olduğu bir koridor ve burada da Türkiye var. Yakında Zengezur Koridorunu da hayata geçirmeye çalışıyoruz. Esasında aklıselim olan idareci ve yönetici bu koridorda olmak istemelidir ama yaşanan bazı siyasi sıkıntılar Ermenistan'la ilgili soru işaretleri doğurmuştur. İran ile görüşmeler devam ediyor. Her halükarda biz bu koridoru faaliyete geçireceğiz."
 
Uraloğlu, Bakanlık olarak insan, yük ve veri taşıdıklarını, lojistik, mobilite ve dijitalleşme ile ilgili de ürün ürettiklerini anlattı.
 
Üretim ve istihdama yaptıkları katkıya değinen Uraloğlu, "Kalkınmaya, ulaşım talebinin karşılanmasına ve ulusal bütçeye yaptığımız işlerle katkı sağlıyoruz. Bunların tasarruf etkilerine baktığımızda bütün sektörlerde zamandan, yakıttan, araçtan ve çevre faydalarından şimdiye kadar yaklaşık 30 milyar dolarlık tasarruf sağlamışız." ifadelerini kullandı.
 
"Kara yollarının yükünü biraz hafifletmemiz lazım"
Projelerle, 2053'e kadar yapmak istedikleri çalışmaları paylaşan Uraloğlu, "Kara yollarının yükünü biraz hafifletmemiz lazım. Birazcık daha demir yollarına yük yüklememiz lazım. Projelerle kara yolu üzerindeki yüzde 72'lik taşıma oranını yüzde 57'ye, demir yolunda yüzde 5'ten yüzde 22'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun sonuçlarından bir tanesi de karbondioksit salınımlarını sıfırlama noktasında bir efor, gayret ve irade ortaya koymaktır. 21 yılda yaklaşık 194 milyar dolarlık yatırım yaptık, 2053'e kadar toplam 362 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz." diye konuştu.
Bakan Uraloğlu, üniversite öğrencilerine verilecek ücretsiz 10 GB'lik internete ilişkin de şunları kaydetti:
 
"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın sizlere vadettiği 10 GB internetle ilgili süreci aşağı yukarı tamamladık. Gençlik ve Spor ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile çalışıyoruz. Bu ayın sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz ama yetişmezse de kasım ayının başında hazır olmuş olacak. Onları size vermiş olacağız. Bilgisayar ve cep telefonuna ciddi bir destek sağlamış olacağız. O da netleşti."
 
Törene, eski TBMM Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Vali Hamza Aydoğdu, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Levent Akın, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
 
Konuşmaların ardından farklı branşlarda akademik ödüllere hak kazanan akademisyenlere ödülleri verildi.
 
Öte yandan Bakan Uraloğlu, tören öncesinde, Vali Aydoğdu'yu makamında ziyaret etti. Şeref defterini imzalayan Uraloğlu, kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Uraloğlu daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • AG
    Adimi Girdim
    186 gün önce

    10gbniz batsin. Çinde 15 yildir ögrencilere kotasiz ücretsiz internet veriliyor. Ogrenci kimligindeki numaranla istedigin anda istedigin yerden internete giriyorsun. Ayni uygulama Güney Kore, Japonya, Brezilya, Meksika, Romanya, Estonya, Afrika ülkesi Gana'da bile var...

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English