Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da Uluslararası Turizmde Yükselen Eğilimler Kongresi başladı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Konya Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Turizmde Yükselen Eğilimler Kongresi başladı.

Konya’da Uluslararası Turizmde Yükselen Eğilimler Kongresi başladı
Kongrenin açılış törenine NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Selim Yücel Güleç, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, NEÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Arslan, Konya Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürü Coşkun Bilgi, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Törende ilk olarak kürsüye gelen NEÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Arslan, “Turizm sektöründe değişen tüketici değerlerini yansıtan büyük değişimler, siyasi güçler, çevresel değişiklikler ve bilgi teknolojisinin yanı sıra çok hızlı büyüme yönündeki eğilimler karşısında turizm alanında düzenlemeler yapılması kaçınılmaz olmuştur. Değişen dünyayla birlikte turizm algısı da değişim göstermektedir. Kongremizde, gastronomi turizminde sürdürülebilirlik, kültür turizmi, turizm ekonomisi, ulusal ve uluslararası mutfak kültürleri ve turizm ile ilgili tüm konular ele alınacaktır. Ayrıca Fransa, Amerika, Vietnam, Malezya, Endonezya ve Kıbrıs’tan da kongremize çeşitli konularda hazırlanmış çalışmalar kabul edilmiştir” şeklinde konuştu.

“Dünya çapında ses getirecek çalışmalar yapacağız”
Kongreye verdikleri destekten ötürü başta Konya Büyükşehir Belediyesine ve kongrede emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, üniversite olarak akademik birikimlerini hayatın her alanında değerlendirmek için gayret ettiklerini söyledi. Ülkemizin tarihsel, kültürel ve doğal zenginlikler açısından çok değerli olduğunu ancak sahip olunan değerlerin pazarlanması noktasında daha çok gayret edilmesi gerektiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, “Anadolu, turizm cenneti her açıdan. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan bir mekan. Her bir şehrimizin bu konuda ayrı bir değeri var. Ama bu değerlerimizi pazarlama konusunda maalesef yeterli çaba ve gayrete sahip değiliz. Üniversitemiz, sanat tarihi alanındaki akademisyenlerimiz ile Konya’nın önemli değerlerini ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Selçuklu Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz Gevale Kalesi’ndeki çalışmalara akademik destek sağlıyoruz. Meram Belediyesi ile de Kilistra Antik Kenti’nde dünya çapında ses getirecek çalışmalar yapacağız” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından kongre, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak’ın moderatörlüğünü yaptığı, Prof. Dr. Paolo Mura, Prof. Dr. Harun Uçak ve Prof. Dr. Atila Yüksel’in sunumlarını gerçekleştirdiği açılış oturumuyla devam etti.

Oturumun sonunda konuşmacılara plaket ve hediye takdim edilmesinin ardından fotoğraf çekimiyle açılış programı sona erdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 4
  • 2
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    Analist
    3 yıl önce

    Öncelikle Konya'nın şehirler arası ulaşım probleminin çözülmesi gerekiyor. 1-Saatte 300 km hızla Antalya'yı, Alanya'yı ve Kapadokya'yı Konya'nın arka mahallesi haline getirecek Antalya-Kayseri YHT hattı, 2- Ankara-izmir YHT hattına entegre olmak üzere Afyon-Konya YHT hattı, 3-Direk Konya-İstanbul Karayolu projesi ile Konya-İstanbul'un 9 saatten 4 saate düşürülmesi. (Ankara'ya, Afyon'a, Eskişehir ve Kütahya'ya uğramadan) Güzergah: Konya-Ladik-Yunak ile Çeltik arasından, Eskişehir'in 25 Km kadar doğusundan, Geyve'den ve Sapanca Gölünün batısında, Havaalanı civarından otoyola bağlanma. 4-Denizli-Konya Karayolu projesi. Güzergahı: Dinar'dan Eğirdir Gölü'ün boğazına Asma Köprü ile geçilmesi, Akşehir'e uğramadan Engilli, Akşehir Yeşilköy OSB üzerinden Ilgın ve Konya'ya bağlanması. Böylece 6 saatten 3 saate yarı yarıya düşecektir. Pamukkale Turizmi'nin Kapadokya yolunda Konya'ya aktarılması için gereklidir.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English