Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Uluslararası Trakya Caz Festivali'nin ilki 11-13 Ekim'de yapılacak

Anadolu Ajansı haberine göre;

EDİRNE (AA) - Trakya Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (TRAKSEV) tarafından düzenlenen Uluslararası Trakya Caz Festivali'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.


Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Meriç Nehri kenarındaki Protokol Evi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında, kentte bir caz festivalinin düzenlenmesinin önemli olduğunu söyledi.


Kendisi gibi birçok kişinin de "Neden Edirne'de caz festivali düzenlenmediği" sorusunu sorduğunu belirten Gürkan, "Hepimizin bir şekilde, doğduğu, büyüdüğü topraklar olan Balkan topraklarında dünyanın en yetenekli caz sanatçıları var. Bugün hangi ülkeye giderseniz gidin Balkanlar'da mutlaka bir caz etkinliği görürsünüz. Bu Edirne'de çok uzun yıllardır içimizde ukde kalmış bir alandı. Bu yıl sevgili Serkan Çağrı'yla beraber Trakya Caz Günleri de başlıyor." diye konuştu.


Gürkan, festivali sürdürmeyi amaçladıklarını dile getirdi.


Etkinliği organize eden TRAKSEV Başkanı ve klarnet virtüözü Çağrı'nın, Türkiye'nin ve Edirne'nin adını uluslararası sanat camiasında başarılı şekilde duyurduğunu ifade eden Gürkan, "Serkan'ın sanatı tartışılmaz, sanatçılığı tartışılmaz ama sanatının dışında en az onun kadar kıymetli bir yönü de doğduğu, büyüdüğü şehri, toprakları unutmamış olması. Yani vefa duygusunun da en az sanatçılığı kadar ön planda olması ki bu bence en az sanatçılık kadar kıymetli bir duygu." dedi.


TRAKSEV Başkanı Çağrı da Edirne'de caz festivali düzenleyecek olmanın heyecanını yaşadığını vurguladı.


Birçok sanatsal faaliyetin gerçekleştiği, dünyanın önemli müzisyenlerinin yetiştiği bölgeye caz müziğinin gelmesinin kaçınılmaz olduğunu anlatan Çağrı, şöyle konuştu:


"Caz festivalinin bu bölgenin yöresel bütün yeteneklerini aslında başka bir alana taşıyacağını söyleyebilirim. Buradaki müzisyenler zaten doğaçlama bir cazın içindeler. Kendi yaşamlarındaki bütün halleri cazın bence o özgür ruhunu yansıtıyor. Bugünden itibaren caz festivali Türkiye'de, Trakya'da bir marka haline dönüşecek ve dünyanın en iyi müzisyenleri, caz müzisyenleri hem şehri tanıyacaklar hem de bu şehirde o güzel caz namelerini estirecekler. İnsanımızın pek de yabancı olmadığı müzik kulağına bir yenilik daha katmış olacağız."


- Festival programı


İlki gerçekleşecek Uluslararası Trakya Caz Festivali, 11-13 Ekim tarihlerinde Edirne Büyük Sinagog'da caz sanatçılarını ağırlayacak.


Festivalin açılış günü Tuluğ Tırpan ve klarnet virtüözü Serkan Çağrı bir araya gelecek. Ardından Mehmet Akatay ve Guy Bernfeld'in birlikte yer aldığı Thrace Quartet müzikseverlerle buluşacak.


Etkinliğin ikinci gününde Anıl ve Batu Şallıel'in müzikal projesi Şallıel Bros festival sahnesine çıkacak.


Kapanış gününde ise caz piyanisti Kerem Görsev'e eşlik eden kontrbasta Volkan Hürsever ve davulda Ferid Odman, Kerem Görsev Trio olarak sanatseverlerle bir araya gelecek.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English