Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Ulusal Destekli Gönüllü Geri Dönüş Mekanizması" kuruldu

Düzensiz göçle mücadelede etkinliği arttırmak, insan hakları odaklı bir yaklaşım sergileyerek düzensiz göç konumunda bulunan yabancıların ilk hareket ülkelerine dönüşleri ve uyumlarını sağlamak amacıyla "Ulusal Destekli Gönüllü Geri Dönüş Mekanizması"nın kurulması kararlaştırıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Göç İdaresi Genel Müdürlüğü koordinesinde Ulusal Destekli Gönüllü Geri Dönüş Mekanizması kuruldu.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Genel Müdürlük koordinesinde, Ulusal Destekli Gönüllü Geri Dönüş Mekanizması'nın kurulmasına dair düzenlenen "Ortak Niyet Beyanı İmza Töreni", Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz, Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Hatun Demirer, TİKA Başkan Yardımcısı Rahman Nurdun ve Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

"Ortak Niyet Beyanı İmza Töreni" ile düzensiz göçle mücadelede etkinliği arttırmak, insan hakları odaklı bir yaklaşım sergileyerek düzensiz göç konumunda bulunan yabancıların ilk hareket ülkelerine dönüşleri ve uyumlarını sağlamak amacıyla "Ulusal Destekli Gönüllü Geri Dönüş Mekanizması"nın kurulması kararlaştırıldı.

Ulusal Destekli Gönüllü Geri Dönüş Mekanizması'nın kurulmasıyla düzensiz göçmenlerin gönüllülük esası çerçevesinde menşe ülkelerine güvenli çıkışları, menşe ülkeye dönüşleriyle beşeri sermayelerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar ve yeniden uyumları amaçlanıyor.

Ulusal Destekli Gönüllü Geri Dönüş Mekanizması'nın kurulmasına ilişkin ilk adım olan Niyet Beyanı'nın imzalanmasıyla gelecek dönemde iş birliği protokolü hazırlanarak söz konusu mekanizma faaliyete geçecek.

Özellikle 2018 yılında 268 bin 3 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göç akınlarının bu derece yüksek rakamlara ulaşması tüm kurumların ortak bir yaklaşım sergileyerek sorunun çözümüne katkı vermesi ihtiyacını da ortaya çıkardı.

Suriye krizinin başlamasıyla göç hareketliliği küresel boyutlara ulaşmış ve Türkiye'nin bu hareketlilikten en fazla etkilenen ülkeler arasında yer almıştı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English