Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ukrayna: Rus ordusu 37 bin 570 askerini kaybetti

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun 37 bin 570 asker, 217 uçak, 188 helikopter ve 1649 tankını kaybettiğini bildirdi.

Ukrayna: Rus ordusu 37 bin 570 askerini kaybetti
Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından, Rus ordusunun 24 Şubat-13 Temmuz dönemindeki kayıplarına ilişkin yapılan açıklamada, Rus ordusunun son 24 saatte 100 askerini daha kaybettiği aktarıldı.

Açıklamada, Rus ordusunun toplam 37 bin 570 asker kaybettiği ve Ruslara ait 217 uçak, 188 helikopter, 1649 tank, 3 bin 832 zırhlı araç, 839 top, 247 roketatar ve 109 hava savunma sisteminin imha edildiği belirtildi.

Rus güçlerinin 2 bin 704 araç, 15 gemi ve hafif sürat teknesi ile 678 insansız hava aracını da yitirdiği kaydedilen açıklamada, Rusların fırlattığı 155 seyir füzesinin de Ukrayna hava savunma birliklerince vurularak imha edildiği bilgisine yer verildi.

Rusya Savunma Bakanlığından 25 Mart'ta yapılan açıklamada, Ukrayna'da 1351 Rus askerinin öldüğü duyurulmuş fakat daha sonra kayıplara ilişkin veriler yenilenmemişti.

Rusya: Ukrayna ordusuna ait toplam 247 uçak ve 744 çok namlulu roketatar imha edildi

Rusya Savunma Bakanlığı, 24 Şubat'tan bu yana Ukrayna ordusuna ait 247 uçak ile 744 çok namlulu roketatarın imha edildiğini bildirdi.

Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Rus ordusunun eylemleri ile ilgili başkent Moskova'da açıklamalarda bulundu.

Ukrayna ordusunun tüm yönlerde kayıplar verdiğini ileri süren Konaşenkov, Mıkolayiv kentindeki bir gemi inşaat fabrikasında bulunan 350'den fazla Ukraynalı asker, 20 askeri teçhizat, 10 "2S1 Gvozdika" motorlu obüs ile 10'dan fazla özel askeri aracın yüksek hassasiyetli silahla vurulduğunu ifade etti.

Harkiv bölgesinde başkent Kiev'den gönderilen sabotaj ve keşif grubunun yok edildiğini belirten Konaşenkov, "Gruptaki askerlerden 5'i yerinde yok edildi, 10'u ise esir alındı." dedi.

Konaşenkov, son 24 saatte Mıkolayiv bölgesinde 2 yönetim merkezi, Severks kentinin yakınlarında mühimmat deposu, Zaporijye bölgesinde ise 7 zırhlı aracın imha edildiğine dikkati çekerek, "Son 24 saatte 11 yönetim merkezi, Ukraynalı askerlerin pozisyonları ile askeri teçhizat Rus hava muharebe taktik birlikleri ile füze ve topçu birliklerince yok edildi." diye konuştu.

Ukrayna ordusuna ait "Su-24", "Mig-29" ve 2 "Su-25" savaş tipi uçakları ile 9 insansız hava aracının düşürüldüğünü belirten Konaşenkov, 5 "Toçka-U" balistik füzenin ele geçirildiğini söyledi.

Konaşenkov, "Ukrayna'ya ait bugüne kadar 247 uçak, 137 helikopter, 1522 insansız hava aracı, 354 hava savunma füze sistemi, 4 bin 50 tank ve zırhlı araç, 744 çok namlulu roketatar, 3 bin 145 obüs ve havan topu, 4 bin 192 özel askeri araç imha edildi." ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English