Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Uğur İbrahim Altay'dan gençlere üniversite tercih çağrısı

Üniversite konusunda Konya'nın avantajlarını sıralayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tercih yapacak gençlere seslendi.

Uğur İbrahim Altay’dan gençlere üniversite tercih çağrısı
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın, geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan ve yüzyıllarca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış özel bir şehir olduğunu söyledi.

Konya sınırları içinde bulunan Çatalhöyük’ün 10 bin yıl öncesine dayanan insanlığın en eski yaşam alanlarından biri olduğunu vurgulayan Altay, o günden bugüne Konya’da birçok medeniyetin doğup büyüdüğünü ve geliştiğini kaydetti.

Gençlik ve öğrenci şehri
Anadolu'nun merkezinde 42 bin kilometrekarelik alana ve 2,3 milyonu aşkın nüfusa sahip olan Konya, beş üniversitede öğrenim görmekte olan yaklaşık 140 bin öğrencisi ile eğitim seviyesi yüksek bir şehir. Konya, öğretim elemanı sayısında ve örgün üniversite öğrencisi sayısında Türkiye’de 4. sırada yer alıyor. Konya’dan Ankara, Eskişehir ve İstanbul'a hızlı tren bağlantıları ile erişmek mümkün. Konya havalimanı ile İstanbul ve İzmir’e uçuş imkânı bulunuyor.

"Konya'ya bekliyoruz"
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Hem genç bir Büyükşehir Belediye olarak hem de bir öğrenci velisi olarak tercihlerde hangi kriterleri aradığınızı biliyorum. Konya, tarihi ve doğal güzelliklerinin, sosyal ve kültürel zenginliklerin yanında hem ulaşımın en ucuz olduğu hem de Türkiye’de uçakla, hızlı trenle, otobüsle, araçla en kolay ulaşılabilecek bir şehirdir. Üniversite öğrenimi sizleri, Türkiye’de en fazla üniversite öğrencisi bulunan 4. şehir olan Konya’ya davet ediyorum.” dedi.

Genç Kültür Kart
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehirde ikamet eden ve eğitimini sürdüren üniversite öğrencilerinin sosyal, kültürel, eğitsel ve sportif faaliyetlere katılımını ve ilgiyi artırmak amacıyla hazırlanan Genç Kültür Kart uygulaması, geniş kapsamlı bir sosyalleşme programı olarak dikkat çekiyor.

Öğrenciler, Genç Kültür Kart ile şehirde düzenlenen sosyal sorumluluk projelerine katılarak topladığı puanları tiyatro, konser, spor ve eğitim harcamalarında kullanabiliyor. Genç Kültür Kart üyesi gençler, akıllı telefon uygulamasıyla kitap, online eğitim, spor üyelikleri gibi çekilişlere de katılım sağlayabiliyor.

Kapsül Teknoloji Platformu
Teknoloji ve inovasyon alanı ile ilgilenen öğrencilere yönelik ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesine katkı sağlamak ve teknoloji odaklı çalışmalara destek olmayı amaçlayan Kapsül Teknoloji Platformu’nda bir araya gelen gençler, TEKNOFEST yarışmalarında şehri ve ülkemizi temsil etmek için büyük çaba harcıyor.

Kapsül Teknoloji Platformu’nda; toplam 100 yarışma takımı, 5 laboratuvarda 800 kişiyi aşan kapsül ekibi bulunuyor. Ülkemizin en büyük bilim festivallerinden olan Konya Bilim Festivali’ni geçtiğimiz aylarda 9. kez düzenleyen Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin TÜBATİK destekli ilk ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi’nde de on binlerce bilim meraklısı genci ağırlıyor.

Şehir Konferansları ile her ay şehir merkezinde ve ilçelerde ünlü isimler, gençlerle buluşuyor. Her yıl düzenlenen Konya Kitap Günleri, yüzlerce yazarı imza günlerinde okurlarla bir araya getiriyor.

Ulaşımda en ucuz şehir Konya
Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’nin en büyük coğrafi alanında ulaşım hizmeti verdiklerini belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya merkezde tramvay ve otobüslerin, taşra ilçelerde ise otobüslerin ulaşım hizmeti verdiğini söyledi. Ulaşım filosunu 73 yeni otobüsle daha güçlendirdiklerini kaydeden Başkan Altay, “Aynı zamanda toplu taşıma işini en ucuza yapmak için de çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda öğrenci ulaşım fiyatlarına 4 yıldır, sivil ulaşım fiyatlarına da 2 yıldır zam yapmadık. Öğrenci biniş ücreti 4 yıldır 1,55; sivil biniş ücreti ise 2 yıldır 2,50 liradır.” ifadelerini kullandı.

Güçlü spor altyapısı
Konya’nın son yıllarda spor alanında oldukça önemli gelişmeler kaydettiğini belirten Başkan Altay, “Şehrimizin her köşesinde sporseverler için yeni spor alanları oluşturduk. Her yaş grubuna hitap eden, sporu teşvik edici onlarca farklı projeyi hayata geçirdik. On binlerce vatandaşımızın katıldığı maratonlar, festivaller düzenledik. Ayrıca, Konya olarak İslam dünyasının en kapsamlı ve en büyük organizasyonu olan 5. İslami Dayanışma Oyunları’na 9-18 Ağustos tarihleri arasında ev sahipliği yapacağız. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığımızla birlikte atletizm pisti, olimpik yüzme havuzu ve Türkiye’nin ilk olimpik veledromu gibi birçok tesisi Konya’mıza kazandırdık. 5. İslami Dayanışma Oyunlarında 55 kardeş ülkeden; 4.200 sporcuyu, 1.700 kişilik teknik ekibi ve binlerce seyirciyi Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin şehri Konya’ya yakışır bir hoşgörüyle misafir edeceğiz. Konya, aynı zamanda 2023 Dünya Spor Başkenti seçilerek bu unvanı almaya hak kazanan Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın ise Madrid’den sonra ikinci şehri oldu.” diye konuştu.

Bisiklet şehri
Konya, coğrafi yapısı gereği Türkiye’de en fazla bisiklet kullanılan şehir konumunda. Konya’da bisiklet kullanımını daha fazla artırmak için Türkiye’ye örnek projeler hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Uğur İbrahim Altay, “550 kilometre bisiklet yolu ile bu konuda Türkiye’de açık ara öndeyiz. Yeni planlamayla 87 kilometre daha yeni bisiklet yolu yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz Türkiye’nin ilk bisiklet tramvayı büyük ilgi görüyor. En son, iki katlı bisiklet parkları yaptık. Kapalı otoparklarda ve şehrin yoğun bölgelerinde yaptığımız çift katlı bisiklet parkları ile Konyalılar aynı yere daha fazla bisikleti ücret ödemeden güvenle park edebiliyor.” dedi.

Konya’da şehir genelinde bisiklet tamir istasyonları, bisiklet köprüleri, bisiklet trafik ışıkları, bisiklet bekleme istasyonları, Akıllı Bisikletli Ulaşım Sistemi (ABUS), bisiklet taşıma aparatları monte edilen otobüsler dikkat çekiyor.

Sanayi, ticaret istihdam
Konya, 9 Organize Sanayi Bölgesi ve 2 teknoloji geliştirme bölgesi ile ülkemizin önemli tarım, sanayi ve ticaret merkezi konumunda. Şehirde; makine imalatı, otomotiv yedek parça sanayi, metal döküm, gıda endüstrisi, araç-üstü ekipman üretimi, gıda, plastik ambalaj, ayakkabı imalatı, tarım makineleri ve ekipmanları ile değirmen makinesi üretimi rekabetçi sektörler olarak öne çıkıyor. Türkiye’nin tahıl ambarı olan Konya; un, tuz, şeker üretimde Türkiye birincisi. Birincil alüminyum madeninin Türkiye’de çıkarıldığı tek il. Tarımsal makine ve ekipman üretiminde Türkiye lideri. Metal işlemede Türkiye pazarının yüzde 45’ine hâkim. Araç üstü ekipmanda Türkiye pazarının yüzde 70’ine sahip. Savunma sanayisinde Türkiye’de ilk beşte bulunuyor. 2021’de 3 milyar dolara yaklaşan ihracata sahip olan Konya 170’ten fazla ülkeye ihracat yapıyor. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 15
  • 9
  • 0
  • 11
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • S
    Serdar
    2 yıl önce

    Ev kiralarından da bahset başkan. Öğrenci falan istemiyoruz. Ahlaksızlık had safa da.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (5)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English