Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TYB'nin genç yazarları atölye derslerini bitirdi

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin Mevlana Kalkınma Ajansı (Mevka) işbirliği ile düzenlediği Yazarlık Atölyesi’nde ders programı tamamlandı.

TYB’nin genç yazarları atölye derslerini bitirdi
Doç. Dr. Ahmet Akman’ın Genel Koordinatörlüğü ve Şair Vural Kaya’nın Atölye Koordinatörlüğünde sürdürülen projenin son derslerini Yönetmen Şenol Çöm, Doç. Dr. Ahmet Akman ve Mustafa Ünal verdi.
SİNEMA YAZARLIĞININ ÖNEMLİ NOKTALARI
Lisans ve Yüksek Lisans seviyesindeki öğrencilerin ilgi gösterdiği Yazar Atölyesinde Sinema Yazarlığı dersini Selçuk Üniversitesi Tasarım Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Şenol Çöm işledi.
Verdiği teorik bilgilerin yanı sıra çekip yönettiği filmlerden de gösterimler yapan Çöm film yapım süreci ile ilgili deneyimleriyle Konya’nın hangi bölgelerinde ne tarz çekimler yapılabileceğini de anlattı. 
EDEBİYAT HUKUKU DERSİ 
Yazar Atölyesinin son dersinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ahmet Akman ve Mustafa Ünal telif hakları, edebiyat ve hukuk ilişkisini anlattı. 

Görsel sunum da yapılan derste “Kitap Bastırmak İçin Ne Yapmalı?” ve “Eser Sahibinin Telif Hakları” konuları üzerinde duruldu. Akman “Bir eserin yayımlanmasının ardından yazarın haklarının kapsamının neler olduğu ve bu haklarını nasıl koruyacağı önemlidir. Yazarın eseri üzerindeki hakları dendiğinde akla doğrudan telif hakkı gelecektir. Telif hakkı ülkemizde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile düzenlenmiştir” diye konuştu. 

26 Kasım’da başlayan Atölyede Kemal Kahramanoğlu, Raşit Keskin, Saim Sakaoğlu, Hüzeyme Yeşim Koçak, Ayşegül Genç, Bekir Biçer, Vural Kaya, Ahmet Çaycı, Atilla Yaramış, Ali Saçıkara, Sait Mermer, Ahmet Köseoğlu, Yağmur Küçükbezirci, Şenol Çöm, Ahmet Akman ve Mustafa Ünal tarafından 16 konuda toplam 32 ders verildi. 
Eğitim sırasında metin egzersizleri de yapan öğrencilerden program sonunda Konya’yı tanıtan yazılar yazmaları istendi. Yazarlık eğitimi alan gençler böylelikle Konya’nın tanıtımına da katkıda bulunmuş olacaklar.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English