Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkmenistan'ın Nur Sultan Büyükelçisi: "Kazakistan ile ilişkilerimizde yeni dönem başladı"

Anadolu Ajansı haberine göre;

NUR SULTAN (AA) - Türkmenistan'ın Nur Sultan Büyükelçisi Batır Recepov, ülkesinin dış politikasında Orta Asya'da dostluk ve iyi komşuluk atmosferine büyük önem verildiğini belirterek, "Kazakistan ile ilişkilerimizde yeni dönem başladı." dedi.


Recepov, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhamedov'un girişimiyle BM 73. Genel Kurulu'nda kabul edilen "2021 Yılı Uluslararası Barış ve Güven Yılı" çerçevesinde basına brifing verdi.


Büyükelçi Recepov, Afganistan'daki durumun barışçıl yollarla çözülmesi, bölgesel silahsızlanma süreçlerine yardım ve silah cephanelerinin azaltılması gibi konularda ülkesinin BM ile ortaklığını genişletmeye hazır olduğunu söyledi.


Türkmenistan'ın dış politikasında Orta Asya'da dostluk ve iyi komşuluk atmosferine büyük önem verildiğini aktaran Recepov, "Kazakistan ile ilişkilerimizde yeni dönem başladı." ifadesini kullandı.


Recepov, şu anda Türkmenistan'ın uluslararası faaliyetlerinde çeşitli devletlerin katılımıyla büyük projeler önerdiğini ve uyguladığını, tarafsızlığın ekonomik yönüne özel önem atfettiğini vurgulayarak, "Kazakistan ile ikili ilişkilerin burada açıklayıcı bir örnek olduğunu düşünüyorum." dedi.


Türkmenistan ile Kazakistan'ın Avrasya'daki en büyük hidrokarbon üreticileri ve tedarikçileri arasında yer aldığını belirten Recepov, özellikle enerji alanında stratejik iş birliğine sahip olduklarını dile getirdi.


Recepov, ulaştırma alanındaki iş birliğinin iki devlet için ekonomik kalkınmada kilit rol üstlendiğini belirterek, şunları kaydetti:


"Bunun en büyük örneği; 2014'te faaliyete geçirilen Kazakistan-Türkmenistan-İran güzergahındaki demir yolu. Kuzey ve güney ulaşım koridorunda önemli bir bağlantı haline gelen bu demir yolu, Avrupa'dan Orta ve Güney Asya'ya, Orta Doğu'ya ürünlerin uygun maliyetle teslimatını sağlıyor. Bu demir yolu güzergahı, Trans Hazar Uluslararası Koridoru için de önemli. Böylece ülkelerimizin ortak çabasıyla Avrasya halklarını birleştiren Tarihi İpek Yolu'nun yeniden canlanmasından söz edebiliriz."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English