Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Türkiye UNRWA'nın ayakta kalması için büyük çaba harcadı"

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki: "Türkiye, Filistin davasına yıllardır kesintisiz destek veriyor. Türkiye ve Türkiye'yi temsilen Sayın Çavuşoğlu, UNRWA'nın ayakta kalması için büyük çaba harcadı. Dünyada 5,6 milyon Filistinli mülteci var ve sizin sayenizde yardım almaya devam ediyorlar"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, "Türkiye, Filistin davasına yıllardır kesintisiz destek veriyor. Türkiye ve Türkiye'yi temsilen Sayın Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mülteciler İçin Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) ayakta kalması için büyük çaba harcadı. Dünyada 5,6 milyon Filistinli mülteci var ve sizin sayenizde yardım almaya devam ediyorlar." dedi.

Maliki, Afganistan'ın UNRWA'ya yaptığı 1 milyon dolarlık yardımın takdim töreninde yaptığı konuşmada, Afganistan'ın zor şartlarda yaptığı yardımın dünyaya kardeşliğin ne olduğunu gösterdiğini söyledi.

UNRWA sayesinde Filistinli mültecilerin eğitim ve gıda gibi temel ihtiyaçlarını karşıladığını vurgulayan Maliki, "UNRWA bugün çok zor bir görevi başarıyla yürütüyor ve önderlik ediyor. Gerçekten harika sonuçlar elde edildi. Geçen yıl gösterilen çabalar çok önemli. UNRWA sayesinde yarım milyon çocuk eğitimlerine kesintisiz devam etti. Filistinli mültecilerin yaşamları sizin sayenizde daha iyi bir şekilde devam ediyor." diye konuştu.

Filistin'in haklı davasında uluslararı işbirliğinin önemine dikkati çeken Maliki, şunları kaydetti:

"Bugün özel, sembolik ve tarihi bir gün. Burada Türkiye, Filistin, Afganistan ve UNRWA olarak beraber olmamız Filistin davasında kararlı ve beraber olduğumuzun bir göstergesi. Meyve veren ağaç taşlanır diye bir atasözünün de anlattığı gibi doğru şeyler yaptığınız için düşmanlarımız bize saldırıyor. Bunlar doğru yolda olduğumuzun da bir göstergesi."

Maliki, Afganistan Dışişleri Bakanı Selahaddin Rabbani'ye de önceki görüşmelerinde yardımları için ayrıca teşekkür ettiğini belirterek, "Değerli kardeşim Mevlüt Çavuşoğlu'nun da söylediği gibi 1 milyon dolarlık yardıma Afgan halkının Filistinlilerden daha fazla ihtiyacı var. Ama Afgan halkı ihtiyaçlarını unutarak Filistinlilere yardım etti. Bu gönülden jesti hiçbir zaman unutmayacağız. Afgan halkından gelen yardım bir dayanışma ve gerçek bir birliktelik ruhu gösterisi. Bu yardım için Filistin adına Afganistan Cumhurbaşkanı'na, yöneticilerine ve halkına teşekkür ediyorum. " şeklinde konuştu.

- "Türkiye UNRWA'nın ayakta kalması için büyük çaba harcadı"

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, Türkiye'nin Filistinli mültecilerin ihtiyaçlarını sağlamak için uluslararası alanda maddi ve diplomatik mücadele ettiğinin altını çizdi.

Maliki, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye Filistin davasına yıllardır kesintisiz destek veriyor. Türkiye ve Türkiye'yi temsilen Sayın Çavuşoğlu, UNRWA'nın ayakta kalması için büyük çaba harcadı. Dünyada 5,6 milyon Filistinli mülteci var ve sizin sayenizde yardım almaya devam ediyorlar. Türkiye İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) bünyesinde kurulan Kalkınma Vakfı'nın da öncüsü. Bu da gerçekten çok önemli. Filistin halkının düzenli olarak desteklenmesi adına bu vakıf kilit rol oynuyor.

2018'de oldukça başarılı olduk. 2019'da Filistin olarak bir yenileme dönemine geldik. Bu dönemde de Türkiye'yle bir arada olmalıyız. Büyük bir finansal krizi hep beraber aştık. 2019'da da bunun için beraber hareket etmeliyiz. İKÖ Türkiye'nin çağrısına yanıt verdi ve Türkiye'de özellikle kardeşim Mevlüt Çavuşoğlu'yla yaptığımız çalışmalar neticesinde kurulan bu vakıf bir başlangıç teşkil etti. Filistinli mültecilerin temel ihtiyaçları bu şekilde karşılanabilecek. Biz Filistin olarak UNRWA'nın ve vakfın işlerini kolaylaştırmak için de elimizden ne geliyorsa yapacağız. "







Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English