Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli'nin ikinci toplantısı başladı

Türkiye'de şehirlerin başta deprem olmak üzere sel ve kuraklık gibi afetlere daha hazırlıklı hale getirilmesi için oluşturulan Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli'nin ikinci toplantısı Gaziantep'te başladı.

Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli’nin ikinci toplantısı başladı
Türkiye, 6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde yıkımlara sebebiyet veren 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki depremle sarsıldı. Yaklaşık 14 milyon insanın etkilendiği depremler sonrası devletin tüm kurumları seferberlik halinde yaraları sarmak için harekete geçti.

Bu kapsamda yapılacak çalışmalara ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin dünkü TBMM Grup Toplantısı'nda Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli'nin oluşturulacağını açıkladı.

Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli'nin ön toplantısı 3 Mart'ta İstanbul'da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirildi.

İkinci toplantı Gaziantep'te başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başkanlığında II. Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli toplantısı bugün Gaziantep Afet Koordinasyon İl Müdürlüğü’nde saat 14.30’da başladı.

Toplantıya Başkanlık eden Bakan Kurum, “Bilim insanlarımız, uzmanlarımız ve diğer tüm paydaşlarımızla birlikte ortak kararlar çerçevesinde hızlı hareket etmek zorundayız.” diyerek toplantıyı başlattı. Toplantıda deprem sonrası ortaya çıkan durumun yönetimi, ihya ve yeniden inşa sürecinde uygulanacak politikalar ile tüm afetlere karşı dirençli şehirlerin oluşturulması konuşulacak.

Toplantıda deprem dışında başta yangın, sel, heyelan, olmak üzere iklim krizine bağlı afetlerle mücadele politikalarının da belirlenmesi için çalışmalar yapılacak. Bu noktada Bakan Kurum’un açılış konuşmasıyla başlayan kurulun bu ikinci toplantısında şehirlerin ihya ve inşasından mekansal planlama, hasar tespitten tarihi ve kültürel mirasın korunmasına; akıllı şehirlerden enkaz ve atık yönetimine; iklim dostu şehirlerden kriz yönetimi ve iletişimine kadar farklı alt kurulların oluşturulması bekleniyor. İçerisinde inşaat mühendisi, jeolog, şehir plancısı, sosyolog, mimar, kentsel dönüşüm uzmanı, atık yönetimi, iklim değişikliği ve iletişim uzmanlarının olduğu Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Çalışma kurulları bu sürecin yönetiminde ektin bir rol oynayacak. 

Bakan Kurum, toplantı sonrası alınan kararlarla ilgili bir basın açıklaması yapacak.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English