Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye, tohum sektöründeki başarısıyla bölge ülkelerinin takdirini topluyor

Son yıllarda her alanda olduğu gibi tarım sektöründe de yatırımlarına hız veren Türkiye, özellikle tohum konusundaki çalışmalarıyla da bölgedeki dost ve kardeş ülkelerin takdirini topluyor.

Türkiye, tohum sektöründeki başarısıyla bölge ülkelerinin takdirini topluyor
Türkiye ile işbirliği içerisinde olan ülkeler, tohum kalitesinin yanı sıra tarihi ve dostluk bağları dolayısıyla da öncelikli tercihini Türkiye'den yana kullanıyor.

İran Tarım Bakanlığı Sertifikasyon Müdürü Samad Mubassar, 2022 Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) Uluslararası Tohum Çalıştayı için geldiği Antalya'da AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Bölgede tohum sektörünün en gelişmiş ülkesinin Türkiye olduğunu belirten Mubassar, "Türk tohum sektöründeki başarılar bizim için örnek teşkil ediyor. Yakın zamanda iki ülke arasında bu alanda çok fazla işbirliği yapıldı. Bu işbirlikleri ve yatırımların daha da artacağını umuyorum. Böylece bölgemiz için daha bereketli kazanımlar elde edilsin." dedi.

Mubassar, AR-GE'nin tohumculuk sektörü açısından önemine işaret ederek, bazı firmaların bu konuda çok önde olduğunu bazılarının alanda yeni olduklarını dile getirdi. Mubassar, söz konusu firmaların doğru desteklenmesi halinde hem bölge hem de Türkiye için faydalı yeni teknolojiler geliştirilebileceğini söyledi.

Mubassar, Türkiye'nin kendilerine olan yakın konumunun lojistik maliyetleri düşürdüğünü belirterek, "Bunun yanı sıra din, dil ve kardeşlik anlamında da bizim ilk tercihimiz Türkiye oluyor. Her ihtiyacımızı tamamen Türkiye'den temin etmemiz tabii ki mümkün değil ama diğer ülkelerle aynı seviyede olan, mesela tohumlarda, biz tercihimizi Türkiye'den yana kullanacağız." diye konuştu.

"Türkiye'nin büyük hedefleri var ve bu hedeflerine ulaşacağına inanıyoruz"
Azerbaycan Tarım Bakanlığı Tarım Hizmetleri Ajansı Başkan Yardımcısı Anar Azimov da Türkiye'nin Azerbaycan için referans ülke olduğunu dile getirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile çalışarak, Azerbaycan'da tohum sektörünü uluslararası seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini belirten Azimov, şunları kaydetti:

"Türkiye ile Azerbaycan Tarım ve Orman bakanlıkları işbirliği anlaşmaları imzaladı. Buna göre Türkiye'deki sistemin Azerbaycan'a aktarılması ve tohum konusunda uzman şirketlerin yaratılması gibi konularda işbirliği yapacağız. Türkiye'nin gösterdiği AR-GE başarısı, tohumlarının kalitesi ve kardeş ülke olmamız dolayısıyla Türkiye'yi tercih ediyoruz. Aynı dilde iki devlet, tek millet olmamız önemli. Türkiye'nin büyük hedefleri var ve bu hedeflerine ulaşacağına inanıyoruz."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English